Снимка Булфото, архивИ патриотите си имат кандидат-президент. Лидерът на НФСБ

...
Снимка Булфото, архивИ патриотите си имат кандидат-президент. Лидерът на НФСБ
Коментари Харесай

Валери Симонов е изборът за президент на Патриотичния фронт

Снимка Булфото, списък

И патриотите си имат кандидат-президент. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е препоръчан за президент. Предстои обаче окончателното решение на Политическия съвет на Патриотичния фронт. 

„ Ще издигнем своя кандидатура. Имаме към този момент номинации, само че следва окончателното решение на Политическия съвет на Патриотичния фронт “, сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Симеонов. 

„ Днес ще имаме заседание, само че НФСБ издига мен като претендент за президент “, добави той.

След като водещият Иво Никодимов го пита за кандидатурата на Анастас Герджиков, който ще бъде подсилен от ГЕРБ, водачът на патриотите сподели, че професорът е непретенциозен, заслужен и сдържан човек. 

„ Президентската институция в по-малка степен задава посоките за развиване на страната в съпоставяне със законодателната или с изпълнителната власт. Би трябвало да има едно общо виждане във връзка с взаимоотношенията на институциите, което е нарушено в последно време. Нужни са диспути за външнополитическата обстановка, в която е сложена България – какви би трябвало да са връзките с Европейски Съюз и към двете световни сили. В един спокоен разговор може да се търсят посоките “, добави Симеонов. 

По думите му концепцията за патриотизма би трябвало да откри реализация посредством по-широк фронт и обединяване.

Лидерът на НФСБ разяснява и думите на водещият, че Патриотичният фронт се възражда, като посочи, че той в никакъв случай не е загивал, а след това напомни, че Националният фронт за избавление на България и „ Целокупна България “ бяха в коалиция още през 2014 г. 

„ Винаги сме били част от Патриотичния фронт, а с " Български либерален съюз – радикали " на починалия и заслужен Евгений Бакърджиев сме били в съдружни връзки във всичките последни избори. Не става въпрос за нови субекти или за коалиция, която е небрежно образувана, а за концепцията за патриотизма, която считаме, че би трябвало да откри реализация посредством едно по-широко обединяване “, добави той.

„ Ние сме поредни в желанието си да дадем необятна платформа за достъп до законодателната власт на оптимален брой патриоти. Когато се явяваме независимо, всеки води със себе си своя корав електорат, разчитайки на разширение, само че когато излезеш с името на партията си, няма по какъв начин да разчиташ на симпатизантите на друга политическа мощ да те поддържат. Правилното решение е основаването на обща платформа “, разяснява Симеонов. 

„ Патриотично насочени в България са над 600 хиляди души. Дава се късмет и на хората, които са в така наречен външна страна, да дадат своя глас, а не да стоят у дома или да търсят нови субекти, пробвайки се да напаснат своите патриотични убеждения към новите платформи “, добави той.

" Основните ни правила са националните ползи над всичко. България над всичко беше нашият девиз още, когато бе основан НФСБ. Той синтезира главните хрумвания на нашето патриотично обединяване – националните ползи би трябвало да са над тяснопартийните, над съдружните и над персоналните “, акцентира някогашният народен представител. 

„ В последното десетилетие сме очевидци по какъв начин всяка партия по време на предизборната акция и при приемането на изпълнителната власт се пробва да наложи убеждението, че сама е задоволителна за ръководството и тяснопартийните ползи стартират да преобладават над националните. Насочват се поръчки към близки компании, сменя се и цялата администрация, което е доста порочно за България “, добави той.

„ Много постоянно се освобождават остарели и одобрени фрагменти. По този метод компетентността, експертизата биват жертвани в името на тяснопартийното благополучие “, разяснява Симеонов. 

" Това би трябвало да бъде прекъснато. България е нашата обща татковина. България е една. Експертите много понижиха и нямаме право като виновни политици да си вършим опити с фрагментите, със структурите ", добави той.

„ Защо бе заменен достойния здравен министър ген. проф. Николай Петров? Причината беше обвързвана с борбата, която водеше против фармацевтичната мафия, против скъпите медикаменти “, напомни патриотът.

Очаквайте детайлности!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР