Снимка: Булфото, архивГригор Димитров претърпя ново разочарование. Най-добрият български тенисист

...
Снимка: Булфото, архивГригор Димитров претърпя ново разочарование. Най-добрият български тенисист
Коментари Харесай

Григор Димитров с нова загуба

Снимка: Булфото, списък

Григор Димитров претърпя ново отчаяние. Най-добрият български тенисист загуби от Иля Ивашка във втория кръг на шампионата във Вашингтон от сериите АТР 500. Той отстъпи с 2:6, 6:7(4) в първия си мач, откогато се отхвърли против Маркос Хирон на старта на “Ролан Гарос ” поради травма в гърба. 

Григор беше подложен под номер 4 в схемата във Вашингтон, само че си пролича, че е надалеч от най-хубавата си форма, написа " Спортал ". Той приключи мача с цели 40 непредизвикани неточности и не съумя да реализира поврат във втория сет, макар че поведе с 6:5, откакто изоставаше с 3:5. 

Димитров откри дуела с гейм на нула, само че скоро по-късно започнаха проблемите му. Той позволи пробив за 1:2 и нито един път не получи опция да вземе подаването на противника. Беларуският тенисист играеше решително и осъществя още един пробив, който му подсигурява спечелването на първата част. 

Началото на втория сет беше идентично. Григор още веднъж се оказа в ролята на догонващ, откакто Иванушка го проби в третия гейм. Интригата можеше да изчезне дефинитивно при 1:3, когато хасковлията трябваше да отразява две точки за брейк, само че той сподели темперамент и се измъкна от сложната обстановка. В седмия гейм Димитров отново беше опрян до стената, само че не разреши да се стигне до нов пробив. 

Хасковлията нямаше желание да се предава. Той избави мачбол при 3:5 и с няколко следващи положителни отигравания изравни геймовете. Сервисът на българина най-сетне проработи и го приближи до триумфа в сета. Григор не се възползва от спада в равнището на игра на Иванушка и по този начин се стигна до тайбрек, в който беларусинът си обезпечи удобен задатък и не го изпусна. 

Димитров реализира 6 аса, само че направи 5 двойни неточности. Той оползотвори единия от двата си шанса за пробив, до момента в който неговият конкурент имаше 9 благоприятни условия за брейк и осъществя три от тях.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР