Снимка: Булфото, архивГръцкото правителство обеща да защити суверенните си права

...
Снимка: Булфото, архивГръцкото правителство обеща да защити суверенните си права
Коментари Харесай

Гръцки и турски кораби се сблъскаха в Егейско море. Напрежението между двете държави е огромно

Снимка: Булфото, списък

Гръцкото държавно управление даде обещание да отбрани суверенните си права след случая от ранните утринни часове на вторник, когато транспортен съд на турската брегова защита се удари в гръцки кораб наоколо до егейските острови Имия/Кардак. Това предава Greek Reporter, представен от Фокус.

„ Гръцкото държавно управление неведнъж съобщи, че ще отбрани уверено суверенните права на страната ", съобщи представителят на ръководещите в Атина Димитрис Цанакопулос. 

Няма известия за потърпевши измежду екипажа. Гръцкият транспортен съд „ Гавдос " е понесъл вреди и понастоящем се работи за отстраняването им. 

Източници от Министерството на защитата в Атина разкриват, че „ Гавдос “ е бил имобилен във водите край островната група, когато турският транспортен съд се е забил в него.

В изявление за радиостанцията „ Алфа 989 “ Цанакопулос акцентира, че Атина отбелязва „ засилваща се турска провокативност, която съществено ни безпокои “. 

„ Трябва да сме доста деликатни и да следим обстановката и развиването й ", акцентира представителят на държавното управление. На въпроса дали Атина е загрижена за опцията от сериозен случай в Егейско море, той увери, че страната следи от близко обстановката.

Островите, ситуирани покрай турското крайбрежие, постоянно стават сцена на произшествия сред турските и гръцките сили. През 1996 година сред двете страни от НАТО съвсем се стига до война поради тях, напомнят от редакцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР