Снимка: Булфото, архивГласуването за Велико Народно събрание, предложено от премиера

...
Снимка: Булфото, архивГласуването за Велико Народно събрание, предложено от премиера
Коментари Харесай

Асен Агов: Предложението на Борисов за гласуване за ВНС е модел на КГБ

Снимка: Булфото, списък

Гласуването за Велико Народно заседание, препоръчано от премиера Бойко Борисов - 200 депутати да се избират с партийни листи, а другите 200 мажоритарно, е модел на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).  Такава теза изрази пред bTV журналистът Асен Агов.

Според него,  тъкмо този модел е бил натрапен в цялото постсъветско и посткомунистическо пространство.   " Аз съм доста сериозен към актуалната Конституция, макар козметичните промени, които бяха осъществени по нея ", добави Агов, написа topnovini.bg.

" Сега се чудя по какъв начин е допустимо в  21 век, когато всички са се отказали от тази система, тъй като тя утвърждава комунистическата власт, била тя и скрита, още веднъж да се възражда ", сподели журналистът.

Той е безапелационен, че  промените в Конституцията са нужни, само че не с това държавно управление и парламент, тъй като " са изгубили доверие в обществото " . Агов е на мнение, че планът на ГЕРБ за нова конституция също не би трябвало да предстои на разглеждане, тъй като е " подигран от най-видните адвокати в България ".

На въпрос дали ръководещите могат да обезпечат 160 народни представители, които да провокират избори за Велико народно събрание, Агов съобщи:  " Могат да бъдат купени недостигащите депутати, тъй като това е маниерът на тази втора фаза на посткомунизма и ръководството по олигархичен метод. Дали ще се съгласят да бъдат купени в тази трескава конюнктура, в която виждаме как  основният прокурор провежда конгрес на БКП с комсомолците, които приказват на него ... Всичко може да се чака ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР