Снимка Булфото, архивГЕРБ тръгнаха с нападки срещу Радев:Въпреки лъжите, които

...
Снимка Булфото, архивГЕРБ тръгнаха с нападки срещу Радев:Въпреки лъжите, които
Коментари Харесай

ГЕРБ с нападки срещу Радев: Иска да затвори Мариците до 2026 година

Снимка Булфото, списък

ГЕРБ потеглиха с нападки против Радев:

Въпреки лъжите, които се изричат от президента, от премиера и от министъра, имаме към този момент дата за затваряне на въглищните централи. Това е прахуляк в очите на миньорите, обявиха от ГЕРБ, пише 

Правителството на Радев се провали. В бранш енергетика царува безпорядък. Свидетели сме на най-високите цени на тока в историята на България. Това съобщи зам.-председателят ГЕРБ Томислав Дончев. 

" Преди два дни беше показана в Европейска комисия последната версия на Плана за възобновяване и резистентност. Ще ви представим един първи и справедлив разбор на документа, както и на последствията и вложенията, които би трябвало да се създадат ", разгласи Дончев.

По думите му документът в 85% от наличието му е същият, който е оставило държавното управление на Бойко Борисов.

Дончев посочи, че последната версия има някакви усъвършенствания, които се връщат във разновидността, оставен от държавното управление им. Другата добра вест била, че най-сетне този План е импортиран в Европейска комисия. 

Той посочи, че са върнати ограничения, свързани с поддръжка на бизнеса.

" Няма да се заяждам, питайки, за какво бяха нужни придвижвания да се направи в един тип, а след това да се върне остарелият ", сподели още Томислав Дончев.

" За страдание, Програмата за саниране, както е направена сега, в действителност няма да работи ", разяснява той.

Докато говореше Дончев, при публицистите седна Бойко Борисов.

" Ако в проектът има един проблем, това е в частта енергетика ", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Бившият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков разгласи, че цената на тока през днешния ден е достигнала рекордни стойности и е предходна 600 лева за мегаватчас.

" Свидетели сме на неуспеха на държавното управление на Радев в частта му за помощ от фризьорските салони, през пекарните, та до огромния бизнес. Предложенията за 50 лева отплата на мегаватчас са незадоволителни и към този момент би трябвало да са най-малко 150 лева ", продължи Станков.

По думите му в този План няма пари за саниране за елементарните хора.

" Средствата за улично осветяване са отчасти възобновени. В момента и общините се нуждаят от средства, тъй като високите цени на електрическата енергия и за тях са непоносими ", предизвести специалистът на ГЕРБ.

Той посочи, че се чака 1,5 милиарда лева недостиг в бюджета, който беше препоръчан от държавното управление на Румен Радев. Според него прозира лобистки интерес в дейностите да се влага в мега компании от чужбина, които да дойдат да у нас, вместо да се влага в дребния и междинния бизнес у нас.

" Въпреки лъжите, които се изричат от президента, от премиера и от министъра, имаме към този момент дата за затваряне на въглищните централи. Това е прахуляк в очите на миньорите. За първи път в историята се показва дата 2038 година да бъдат извадени въглищните централи ", предизвести Жечо Станков. 

" Общо имаме 3 милиарда лева безпорядък ", приключи той.

Красимир Вълчев напомни изявление на Румен Радев от преди няколко дни, в които е изрецитирал няколко заучени фрази във връзка ТЕЦ-овете Марица. По думите му всички фрази са били неистина.

Вълчев уточни част от страниците на Плана за възобновяване, в която се споделя, че страната ни поема уговорката да извади от употреба до 2026 година въглищните централи. От от 11 000 работещи ще останат 500. Фотоволтаичните централи също няма да останат благосъстоятелност на Мариците ", отсече той.

" Още през цялото време те са имали това желание - да затворят централите през 2026. Това ли схваща Радев от самостоятелност - да сме подвластни от съветския газ и да нямаме и ток ", недоволства Вълчев.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР