Снимка: Булфото, архивЕвропейската комисия ревизира и ще премахне част от

...
Снимка: Булфото, архивЕвропейската комисия ревизира и ще премахне част от
Коментари Харесай

Европа ревизира ограниченията в производството и търговията на свинско в няколко области

Снимка: Булфото, списък

Европейската комисия ревизира и ще отстрани част от рестриктивните мерки при производството и търговията на прасета и свинско месо за няколко области в Република България, наложени заради разпространяването на болестта Африканска чума по свинете, оповестява Българска национална телевизия. Това са областите Разград, Добрич, Кърджали, Благоевград, област София и община Аксаково в област Варна.

Базирайки се на високите резултати в битката с АЧС при домашни прасета през 2019 и 2020 година, оценени позитивно при одитите, осъществени от Европейска комисия, последният от които през ноември 2020 година, Българска организация по сигурност на храните неколкократно излага пред комисията мнение, че правилата на до момента настоящата регионализация не следва повече да се ползват за всички наранени области.

Към момента свинското месо с генезис от български свинеферми свободно се продава във всички търговски обекти в страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР