Снимка Булфото, архивЕпицентърът е бил на 420 км източно от

...
Снимка Булфото, архивЕпицентърът е бил на 420 км източно от
Коментари Харесай

Трус със сила 5,9 по Рихтер удари Таджикистан

Снимка Булфото, списък

Епицентърът е бил на 420 км източно от столицата Душанбе покрай границата с Китай.

Усетено е и в Пакистан, Индия и Афганистан.

Земетресение с магнитуд 5,9 е записано в Таджикистан с епицентър на 35 км западно от град Мургаб. Това сочат данните на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Първоначално бе обявено за магнитуд 6,1, само че сеизмолозите по-късно преразгледаха оценката си, съобщи ТАСС. Таджикистанското министерство на изключителните обстановки посочи, че епицентърът е бил на 420 км източно от столицата Душанбе покрай границата с Китай. Земетресението е усетено в Душанбе, само че епицентърът е в едва обитаем регион.

В резултат от земетресението в Таджикистан мощни земетресения са усетени в Пакистан, в това число в столицата Исламабад, в Пешавар и даже в Лахор на границата с Индия. В Музафарабад, столица на пакистански Кашмир, където земетресение през 2005 година аргументи тежки опустошения, е настъпила суматоха. По сведения на Ройтерс трусът е усетен и в Северна Индия, в това число в Делхи. Афганистанската организация Пажвок оповестява за усетени земетресения в Източен Афганистан. Няма известия за жертви.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР