Снимка Булфото, архивЕмил Кошлуков отговори на Минеков дали ще си

...
Снимка Булфото, архивЕмил Кошлуков отговори на Минеков дали ще си
Коментари Харесай

Кошлуков за искането на оставката му от Минеков: Не праща писмо, а ходи да говори по медии

Снимка Булфото, списък

Емил Кошлуков отговори на Минеков дали ще си даде оставката.

Служебният министър на културата професор Велислав Минеков може да изиска оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия. Причината - публичната телевизия прекъсна два пъти програмата си в събота, с цел да излъчи брифинг на ГЕРБ.
Това стана ясно по-рано през днешния ден на първия брифинг на министъра. Той е изпратил писма до Българска национална телевизия и Съвет за електронни медии. Брифингът на досегашната ръководеща партия беше излъчен и в ефира на другите две огромни малките екрани, които са частни, написа

" БНР и Българска национална телевизия, както ви е известно, са част от системата за национална сигурност, доста добре е разказано по кое време може да се случи такова спиране. Тези нарушавания стартират да стават систематични. Припомням ви за оня случай, при който предаване на БНР беше прекратено, също тежко нарушаване за системите за национална сигурност по отношение на вашата колежка Силвия Великова – този случай остана неразкрит.  Струва ми се, че се натрупват феномени, които могат да ме провокират да желая оставката на господин Кошлуков ", съобщи проф. Велислав Минеков. 

От Съвета за електронни медии разясниха, че писмо не са получили, както и че спирането на програмата за живо лъчение е по преценка на медията. От там допълниха, че изпълнителната власт не могъл да желае оставки, защото шефът на публичната телевизия се избира от Съвет за електронни медии. 

Писмо от проф. Минеков няма и в Българска национална телевизия, удостовери генералният шеф Емил Кошлуков. 

" Ще излезем с публична позиция сега, в който получим обещаното от министъра писмо. За момента нищо не праща, върви да приказва по медии, само че в случай че получим такова ще отговорим, в случай че не - отново ще отговорим на позицията другата седмица ", уточни Кошлуков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР