Снимка Булфото, архивДнес католическата църква чества и деня на свети

...
Снимка Булфото, архивДнес католическата църква чества и деня на свети
Коментари Харесай

Папата с молитва от ватиканската библиотека

Снимка Булфото, списък

Днес католическата черква празнува и деня на свети Стефан.

Заради ограниченията молитвата беше осъществена в усамотение. 

Папа Франциск акцентира значимостта на прошката и насочи молитва за християните, подложени на гонения поради вярата си в обичайна молитва " Ангелус ", съобщи ДПА, представена от БНР.

" Нека през днешния ден се помолим за тези, които са подложени на гонене в името на Иисус. За страдание, те са доста ", каза папата.

Заради защитните ограничения против разпространяването на ковид духовният глава не произнесе молитвата пред хиляди вярващи, както в предишното, а я насочи от уединението на ватиканската библиотека.

Днес католическата черква празнува и деня на свети Стефан. Според легендата проповедникът бил упрекнат в осквернение и става първият християнски страдалец, откакто е пребит с камъни край портите на Ерусалим.

 

Въпреки погрешните обвинявания и жестоката екзекуция, Стефан е дал прошка на убийците си, напомни Франциск. Вярващите през днешния ден би трябвало да насочат молебствия и за хората, които са позволили неточност, и да не приказват неприятно за тях, добави понтифексът.

Ако у дома има разногласия, хората би трябвало да се опитат да поправят връзките, а не безусловно да потвърждават, че са прави, посъветва той.

Първоначалните проекти бяха молитвата през днешния ден да бъде отправена към вярващите на площад " Свети Петър ", както нормално. Извън Ватикана, в Италия като цяло обаче за коледните празници до началото на януари е разгласен непоколебим полицейски час като се изключи дните сред 28 и 30 декември и 4 януари в опит да се спре разпространяването на ковид.

На хората е позволено да напущат домовете си, единствено с цел да отидат на работа, на доктор, за извършване на покупки или физически извършения, което затруднява събирането на вярващи на площад " Свети Петър ".

Заради въведените от италианските управляващи ограничения папата насочи обичайното коледно послание " Урби ет орби " ( " Към града и към света " ) не както нормално от балкона на базиликата " Свети Петър ", а от зала в Апостолическия замък.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР