Снимка Булфото, архивД-р Атанас Атанасов, преподавател в УНСС и собственик

...
Снимка Булфото, архивД-р Атанас Атанасов, преподавател в УНСС и собственик
Коментари Харесай

Д-р Атанас Атанасов: В началото на следващата година безработицата в България може да достигне 10%

Снимка Булфото, списък

Д-р Атанас Атанасов, учител в УНСС и притежател - шеф на " Иконометрика " разкри в предаването " Бизнес старт “ с водещ Живка Попатанасова:

" Заради така наречен сезонна безработица - предвид на това, че през есента и зимата безработицата е по-висока - и рецесията от ковид можем да чакаме, че в края на годината и началото на идната безработицата в България ще доближи 10%. Това предвижда.

По думите на госта за развиването на пандемията от ковид в България първо би трябвало да се вземе поради броят на инфектираните, като съгласно някой специалисти те са над 7 пъти повече от публично оповестените.

" Ако се резервира тази наклонност, можем да чакаме до няколко седмици инфектираните да доближат 100 хиляди случаи “, сподели той пред

Според Атанасов отговорността да обърнем кривата на заразяване е наша, само че въпреки всичко би трябвало да бъдат въведени нови по-строги ограничаващи ограничения.

" От нашето държание зависи по какъв начин ще се развие пандемията, само че това би трябвало да бъде несъмнено с нови по-строги ограничения, другояче рискуваме фрапантно нарастване на броя инфектирани и колапс на здравната система “, добави гостът.

Той изясни, че е по-коректно е да се мери броят на смъртните случаи към броя на завършените случаи, като съобщи, че в света смъртността е към 3%, измерена по този метод.

„ Разбира се всичко не може да бъде затворено, само че в случай че сега предприемем ограничения, след две седмици ще имаме по-малко дейни случаи и по-малък удар върху стопанската система “, съобщи Атанасов.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР