Снимка: Булфото, архивБСП е единствената партия, която в момента слага

...
Снимка: Булфото, архивБСП е единствената партия, която в момента слага
Коментари Харесай

Нинова: БСП е единствената партия, която дава конкретни предложения за политики и реформи преди изборите

Снимка: Булфото, списък

Българска социалистическа партия е единствената партия, която сега поставя на масата съответни оферти за политики и промени преди изборите. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на левицата Корнелия Нинова.

Според нея, Народното събрание се е трансформирал в място за приемане на лобистки закони, на закони в ущърб на хората.

Тя даде за образец Кодекса на труда и увеличението на изключителното работно време, което ощетява трудови права на работещи хора или " закона, с който тихомълком се пробваха да разрешат още веднъж строителството по Черноморието и да узаконят противозаконните градежи на Алепу и други ".

Няма по какъв начин с нашите гласове тази политика да стане допустима и тези закони да минават. Това е нашият протест, уточни тя.

" Ние с изключение на да не разрешаваме да минават такива закони в ущърб на хората, имаме задача да предлагаме опция с грижа за хората. Затова предложихме различен бюджет, съвсем по всяка тематика имаме своите оферти. Но не ни чуват. Почти нищо от това, което предлагаме, не се приема ", сподели още Нинова.

" Извънпарламентарна партия не прави 284 различни оферти по бюджет на държавно управление. Да не приказваме, че може би няма друга такава процедура и друга партия, която да е предложила различен бюджет, ние го вършим 4-та година. Извънпарламентарна партия не приказва в продължение на 3 дни и денонощия съвсем по бюджета в отбрана на своите различни оферти против 5 минути говорене от ръководещите. По-скоро по бюджетната процедура те се държаха като извънпарламентарна партия. Едно-две изявления по процедурни въпроси, не по политики ", добави тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че социалистите работят от 4 години да са опция.

" Дали сме такава, ще решат българските жители на изборите. Работим още от първата година на този мандат, когато отказахме да станем съпридружни на тази коалиция на ръководство. Знаете, че имахме оферти да бъда ръководител на Народното събрание, да имаме министри. Не единствено това, промяната в партията, която направихме, мисля, че сподели едно различно мислене за ролята на политическите партии в българския публичен живот ", разяснява още Нинова.

По думите й Българска социалистическа партия е единствената партия, която сега поставя на масата съответни оферти за политики и промени преди изборите.

" Имам поради - бюджета, " Визия за България ", Националния проект. Вие постоянно ни питате " С кого ще се коалирате преди и след избори ". Отговорът, който даваме, е: дано да забележим другите партии какви стратегии оферират. Никой още не е извадил на масата нещо за диалози. Какво ще вършим в опазването на здравето? Какво ще вършим в образованието, по какъв начин ще подтикваме стопанската система след тази рецесия ", разяснява още Нинова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР