Снимка: Булфото, архивБългария е сред първите държави в ЕС и

...
Снимка: Булфото, архивБългария е сред първите държави в ЕС и
Коментари Харесай

Марияна Николова: България е сред първите държави в ЕС и в света, които работят за преминаване към 5G

Снимка: Булфото, списък

България е измежду първите страни в Европейски Съюз и в света, които работят за прекосяване към мобилните мрежи от пето потомство /5G/. Това съобщи вицепремиерът Марияна Николова на проява на мрежа от потомство 5G от мобилен оператор, написа Novini.bg.

Въвеждането на тази мрежа провокира редица въпроси - жителите, компаниите и институциите желаят да са спокойни за надеждността на мрежата. Нашата задача като държавно управление е да осигурим правила за кибер сигурността им, уточни Николова.

Визията на България в региона на електронното ръководство до 2023 година включва създаване на съвременна цифрова администрация, обезпечаване на мрежова и осведомителна сигурност, както и високо качество на поддръжката. Целта е до 2023 година да реализираме необратима цифрова промяна на държавната администрация в страната, сподели Николова.

Държавата може да помогне на телекомите като понижи цените за прилагане на радиочестотния набор. Това ще понижи разноските на фирмите, не поради тяхната облага, а с цел да може цените на услугите да са налични за крайните консуматори, сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков. От друга страна може да понижим и административната тежест за разполагане на новите базови станции, добави той.

Заедно с телекомите би трябвало да работим, с цел да убедим хората, че електромагнитните лъчения от една базова станция не са рискови и са по-малко от електромагнитното излъчване от един сешоар, сподели Желязков.

Новите технологии трансформират живота и метода на учене, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Образователните системи от ден на ден позволяват осведомителните технологии - и посредством тях може да мотивираме интереса на децата към учене, добави той. Това допуска друг модел на учене, на ролята на учителя и смяна на хоризонта на класната публикация, уточни просветителният министър.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР