Снимка Булфото, архивАприл ще е топъл с температури над нормата,

...
Снимка Булфото, архивАприл ще е топъл с температури над нормата,
Коментари Харесай

Топъл април се задава! Жега на Цветница, но дъжд по Великден

Снимка Булфото, списък

Април ще е топъл с температури над нормата, а преваляванията ще са под нормалните за месеца количества, сочат предварителните прогнози в навечерието на най-типичния пролетен месец.

Очаква се междинните му оптимални температури да са сред 15 и 20 градуса, а междинните минимални - сред 4 и 9, разгласи климатологът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Валежните интервали през месеца ще са сред 4 и 13 април и по Великден - 18 - 29 април.

Месецът ще стартира с покачване на температурите след късното мартенско захлаждане и те ще бъдат изначало близки, а към 3 - 4 април и над нормата.

Към момента може да се чака по-висока динамичност на времето със захлаждане и валежи сред 5 и 7 април.

Иначе съгласно националните поверия, в случай че месецът е дъждовен, годината ще е плодородна. Априлски мраз и слана пък вещаят неплодородна година.

Преди да пристигна топлият април обаче, последната седмица от този месец ще подсети за изменчивия темперамент на Баба Марта. Днес температурите на доста места в страната ще минават 20 градуса, само че от средата на седмицата стартира захлаждане.

Още във вторник ще се заоблачи и над Западна България ще стартира да превалява. В сряда ще превали и в останалата част на страната, като в множеството региони преваляванията ще са слаби. Температурите ще се намаляват и в планините ще вали сняг.

В четвъртък захлаждането ще продължи и дневните температури ще са с 10 градуса по-ниски от тези при започване на седмицата, или ще варират от 8 до 13-14 градуса.

През последните дни на март ще се затопли, само че утринните температури ще са много ниски - от -2 до 3 градуса, по високите западни полета евентуално ще е и по-мразовито. Ще има и условия и за слани.

Като цяло март тази година протича с температури доста над нормите. За другите елементи на страната на база междинна месечна температура отклонението е от 2 до 4 градуса над нормалното.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР