Снимка Булфото, архив40 души, идващи от Франция, са влезли в

...
Снимка Булфото, архив40 души, идващи от Франция, са влезли в
Коментари Харесай

Министър Радев за пуснатите без проверка туристи на Летище София

Снимка Булфото, списък

40 души, идващи от Франция, са влезнали в страната ни, без да преминат граничен надзор. Пътниците пристигнали на летище София. В кабинките за гранична инспекция обаче нямало чиновници на Групово дело „ Гранична полиция ”, които да ги ревизират.
 
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изясни, че е неприемливо на най-добре защитаваната и най-хвалената сухопътна граница да се случват сходни неща, написа " Дарик ". 

Той добави, че и различен път е имало такива случаи. По неофициална информация на Дарик, казусът е на летище Варна, където майка напуснала страната със сина си, без знанието на бащата на детето. Жената показала на чиновниците на „ Гранична полиция ” билет за полет до София, само че по-късно се качила на аероплан за Истанбул, за който имала билети.
 
На 20 март следобяд на летище София дошъл аероплан от Париж. Когато пасажерите на самолета стигнали до кабинките за гранична инспекция, обаче, открили, че всички чиновници на „ Гранична полиция ”, разпределени на шест гишета са напуснали постовете си. 40 индивида, кацнали от френската столица, необезпокоявано, без никой да ревизира документите им влезнали в страната ни. Служителите на Министерство на вътрешните работи се върнали на работните си места и почнали да ревизират документите на останалите, към момента не съумели да преминат пасажери.
 
Ситуацията тормози вътрешния министър Валентин Радев, който показа, че е неприемливо някой да влезе в страната ни без инспекция. Той добави, че това се е случвало и преди, само че ще ревизира дали има осъдени.

Очаква се на чиновниците, напуснали работните си места да се наложи дисциплинарно наказване. Влизането на 40 души в страната ни, без да преминат граничен надзор, се случва откакто неотдавна министър-председателят Бойко Борисов за следващ път упрекна част от страните в Европейски Съюз за " незаслужено " отношение към България и за " измисляне " на аргументи за отвод от участие в Шенген.

В началото на февруари по време на своя тирада на конференция в Брюксел Борисов съобщи, че страната ни най-добре пази границите си. Министър-председателят добави, че българският поданик дава стотици милиони за европейската сигурност.
 
От „ Гранична полиция ” обясниха, че сега се откриват аргументите за позволените у нас, без инспекция, пасажери от Франция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР