Снимка Булфото, архив14 дни съселяни на мъж, обиждал и псувал

...
Снимка Булфото, архив14 дни съселяни на мъж, обиждал и псувал
Коментари Харесай

Ей такова наказание рядко се вижда в България! Шофьор напсува катаджии, а съдът постанови...

Снимка Булфото, списък

14 дни съселяни на мъж, обиждал и псувал катаджии, ще могат да четат на таблото в локалното кметство съглашението, което той е сключил с прокуратурата поради осъщественото безчинство. Общественото неодобрение ще се извърши и посредством локалния радиовъзел в Омуртаг, написа Блиц.

``
реклама

Това са част от наказателните ограничения против водач, който налетял с обиди на катаджии, извършващи инспекции през ноември предходната година на територията на общината. Тогава Ф.А., който към този момент бил осъждан, крещял против двама чиновници на пътния надзор. Сред изразите били:„ Ти къв си, бе? “; „ Ти мъжага ли си, а, мъжага ли си? “, както и непристойни хули, които не подлежат на цитиране. Той бил измамен под отговорност за безчинство и сключил съглашение, като се отказал от гледане на делото по общия ред. Споразумението е утвърдено от Районния съд в Омуртаг, написа " Труд ". 

За непристойните прояви, нарушаващи публичния ред и обидите към служителите на реда, мъжът е получил пробация. Мерките са наложителна регистрация за една година, в която би трябвало да се подписва два пъти седмично и да се среща с пробационен чиновник.

Съдът е постановил съглашението по случая да бъде разлепено на таблото за известия и разгласи в кметството на селото, което се явява локалното средство за всеобщо осведомление. То ще остане там в продължение на две седмици. Целта е да се срещнат с него и съселяните му, като форма на публично неодобрение за неприемливото държание против чиновници на реда. Диспозитивът пък би трябвало да се чете и по локалното радио, което покрива цялата община. Нарушителят би трябвало да заплати и 143 лева за разходи по случая на полицията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР