Снимка Булфото, архивУчредяването наново представлява първата стъпка към създаването на

...
Снимка Булфото, архивУчредяването наново представлява първата стъпка към създаването на
Коментари Харесай

Нов национален авиопревозвач в Италия за съживяване на въздушния трафик

Снимка Булфото, списък

" Учредяването отначало съставлява първата стъпка към основаването на висококачествена транспортна компания, която да е конкурентна на интернационалния пазар ", се показва в изказване на италианското финансово министерство от нощес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Става ясно, че четирима министри от левоцентристкото държавно управление на Италия са подписали указ за основаване на нова национална самолетна компания на фона на предстоящото избавяне от страната на губещата " Алиталия " (Alitalia) с 3 милиарда евро, съобщи ДПА.

Това бе " крайъгълният камък за съживяването на италианския въздушен трафик ", се добавя в известието.

За последно " Алиталия " бе на облага през 2002 година, а от май 2017 година е под административно ръководство, следено от страната.

Вчера са били посочени и основни мениджъри за новата самолетна компания. Те има период от 30 дни да изготвят нов бизнес проект, който би трябвало да бъде утвърден от Европейската комисия, отговаряща за политиката за държавните помощи в Европейски Съюз.

Италианската министърка на превоза Паола Де Микели съобщи, че проектът ще бъде с петгодишна вероятност и ще има за цел бъде избегнато доста стесняване на активността, без закриване на работни места и с флотилия от над 100 самолета по отношение на 113 сега.

Де Микели загатна във Facebook името " ИТАлиана " ( " ITAliana " ) за новия транспортьор, до момента в който медиите залагат на " Алиталия Ита " ( " Alitalia Ita " ).

Правителството посочи, че самолетната компания с преобладаващо държавно присъединяване ще бъде единствено краткотрайно събитие.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР