Снимка Булфото, архив Пътната полиция в България разполага с нов

...
Снимка Булфото, архив Пътната полиция в България разполага с нов
Коментари Харесай

Нови камери по дърветата снимат нарушители на закона

Снимка Булфото, списък
Пътната полиция в България разполага с нов модел камери, които сега се тестват в полеви условия, а някои от тях към този момент работят и снимат извършители на закона. Новите камери на КАТ могат да бъдат прикрепяни към крайпътни дървета, без нужда да бъдат разполагани върху познатите триноги, написа.

Отделно към този момент няма да е нужен дежурен патрул в непосредствена непосредственост до самата камера. Добре прикрита, тя може да бъде оставена да работи независимо за избран интервал и по този метод да бъде незабелязана от водачите.

От КАТ са наясно, че съвсем всички техни камери за скорост биват отбелязвани в приложения като Waze или в групи във Фейсбук. По този метод се попречва установяването на систематични извършители, получаващи информация къде има патрули на полицията в цялата страна. Внимание! Снимката е колаж направен от нас, с илюстративна цел.

При проби на новите модели камери за скорост от КАТ са открили, че липсва информация за тях в приложенията и в обществените медии. В края на август стартира и акция на КАТ по превръщане посоката на стационарните камери, познати на водачите от години. Честа процедура е водачите в сниманото платно да съблюдават ограничаването за скорост, а от другата страна да го надвишават доста.

Не е загадка, че пътната полиция употребява и коли без означения, че са полицейски. На пръв път наподобяват цивилни, само че са благосъстоятелност на регионалните ръководства. В последно време зачестиха случаите, в които през или до такива коли се снимат извършители. Столичната пътна полиция неотдавна употребява черен ван Mercedes-Benz Viano, нищо не издаващ, че до него има ситуирана камера. Единственият най-сигурен метод да се предпазите от фотография и скъпа санкция е просто да спазвате рестриктивните мерки за скорост и като цяло Закона за придвижване по пътищата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР