Снимка: Булфото, архивНяма друг мандат освен сегашния, през който нивото

...
Снимка: Булфото, архивНяма друг мандат освен сегашния, през който нивото
Коментари Харесай

Танева: Това е политическа атака, която поставя на карта съдбата на земеделци

Снимка: Булфото, списък

" Няма различен мандат с изключение на настоящия, през който равнището на инспекции да е толкоз повишено, колкото през настоящия мандат. 50% е извадката на проверяваните по схеми по тъй наречените " Обвързана поддръжка ".  Цитатът е на среща от края в м ес ец март във връзка зародилата пандемия. "

Това изясни министърът на земеделието и храните Д ес ислава Танева във връзка запис, в който се приказва за укриване на информация за злоупотеби, с цел да не спре еврофинансирането, написа dunavmost.com.

По думите ѝ обаче думите ѝ са изкарани от подтекст и на тази онлайн среща на Консултативния съвет по зарзаватчийство и зеленчукопроизводство е ставало дума за това, че има " чувствителни браншове ", които непрекъснато настояват, че " цялото произвеждане е единствено машинация ".

" На срещата беше разисквано предлагането, което  България  ще насочи към Европейската комисия за мярка по отношение на вредите от пандемията. Репликата ми е по повoд връзката с една браншова организация и тя желае да каже, че в случай че тематиката за обещано произведение и единствено машинация, по какъв начин да получи този бранш общ ес твена поддръжка? Ако самите те считат, че в производството им има единствено машинация, по какъв начин да получат общ ес твена поддръжка, че и европейско финансиране? ", попита Танева.

Тя придаде различен смисъл на думите си - " Никой не може да направи по-лошо за нас, от колкото самите нас и това имах поради в връзката с един от представителите, от където са изкарани думите ми ", изясни още един път тя.

„ Не мога да си обясня тази офанзива, бих я нарекла политич ес ка, само че може да има последици върху одобряването на мярката за финансиране за превъзмогване на следствията от COVID-19 ”, уточни Танева.

Министърът добави, че " всичко се рапортува на Европейската комисия, тъй като ние не можем да платим, в случай че няма отчет и инспекция на бенефициентите ".

Танева уточни, че се пробва да реализира заслужено систематизиране и да получават средства тези бенефициенти, които заслужават.

Припомняме, че  скандал ът избухна във връзка с схемата за подкрепяне на земеделци „ Обвързана поддръжка “. По време на полемиката и във връзка въпроси на Георги Василев, секретар на Асоциация „ Български пипер “, за това за какво някои от земеделците са били финансирани с повече пари от предстоящото.

Ето какво споделя тя:

Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, тъй като другояче и това (финансиране - бел. ред.) ще ни спрат. В последна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но в този момент да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не би трябвало да получавате тази помощ. (...) Всички знаят, че ставките се усилиха поради високия интензитет на инспекции. Само че, сътрудници, в случай че в това се задълбочат европейските служби – и се компрометира „ Обвързана “. Защото такова равнище на неточности демонстрира, че такава поддръжка не би трябвало да има. Тъй че, в случай че желаете сами да си го аргументите, тъй като желаете да си разберете изчисленията…

По време на днешното изказвания, тя изясни, че това е в резултат на това, че на неточни земеделци са били спирани дотациите и преразпределяни на останалите.

Танева изрази вяра, че  скандал ът няма да провали финансирането на мярката за следствията от COVID-19.

" С тази офанзива се слага на карта трудът на тези, които се борят за насъщния ни ", безапелационна е Танева.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, тр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР