Снимка Булфото, архивНова Броудкастинг Груп няма да се поколебае да

...
Снимка Булфото, архивНова Броудкастинг Груп няма да се поколебае да
Коментари Харесай

Нова тв отговори на Наско Сираков, предупреждава да съди клуба

Снимка Булфото, списък

" Нова Броудкастинг Груп " няма да се поколебае да отбрани правата си, както и да търси дължимите неустойки при положение на нарушаване, в случай че камерите на малкия екран не бъдат позволени до стадион " Георги Аспарухов " за домакинските мачове на " Левски ", написа clubz.bg.

Това се споделя в публична позиция на медията във връзка вчерашното изявление на Наско Сираков за предаването " Код Спорт " по ТВ+. 

Собствентикът на " сините " съобщи, че желае преразглеждане на новия контракт за тв правата в Първа лига, утвърден в края на предходната седмица от Изпълкома на БФС, по силата който Нова остава собственик на правата за лъчение на двуоите до сезон 2025-2026 и ще заплати за това общо 32,5 млн. лева или по 6,5 млн. лева на година. В противоположен случай на " Герена " няма да пуснат камерите, клубът е решен да стигне до дъно в борбата си, даже самичък, и не се опасява тежките последици - санкции, служебни загуби и изваждане от групата.

Това плануват правилниците на БФС, а новият Закон за спорта обезсилва клубовете в сходни разногласия. Те могат да имат права върху тв лъчение единствено тогава, когато провеждат обещано събитие (мач, шампионат и т.н.). В случая уредник е БФС, който има правата, закупени в тази ситуация от компанията на Кирил Домусчиев " Футбол Про медия ". " Нова броудкастинг груп " също е владеене на предприемача, който е притежател на " Лудогорец " и член на ИК на БФС.

" Левски ", а в близкото минало и ЦСКА-София, имат искания за това, че парите не се разпределят съответно - не съгласно това какъв брой от клиентите на " Диема Екстра " гледат даден тим, а по други критерии. Заговори се, че двата клуба ще обединят старания в борбата в този момент, само че това още не е реалност, а единствено слух.

Ето цялостното изказване на " Нова Броудкастинг груп ":

Нова Броудкастинг Груп не взе участие в разпределянето на средствата от телевизионни права за българските футболни клубове

Недопускането на наши екипи за отразяването на футболен мач би представлявало жестоко нарушаване на настоящ контракт и е в ущърб на феновете

От 2014 година насам Нова Броудкастинг Груп е притежател на телевизионните права на най-престижните български футболни надпревари - Първа Лига / efbet Лига и Купата на България, като постоянно е изпълнявала отговорностите си по лицензионните контракти правилно.

Недопускането на наши екипи за отразяването на футболен мач би представлявало жестоко нарушаване на настоящ контракт и е в ущърб на феновете, в името на които Нова Броудкастинг Груп работи всекидневно. Ето за какво изрично заявяваме, че няма да се поколебаем да защитим правата на компанията, както и да търсим дължимите неустойки при положение на нарушаване.

Нова Броудкастинг Груп прецизира, че няма отношение към разпределянето на средствата от телевизионни права сред българските футболни клубове, като това е в пълномощията само на БФС и самите клубове.

Офертата на Нова Броудкастинг Груп за телевизионните права на Първа Лига / efbet Лига и Купата на България за 5 години, които стартират да текат от сезон 2021/22, е 32,5 милиона лв., като сумата надвишава повече от два пъти идващото предложение. Следва да се вземе поради, че тази оферта идва в условия на международна икономическа рецесия, довела до финансов спад и на рекламния пазар. И на този декор инвестицията от страна на Нова Броудкастинг груп е следващо доказателство за дълготрайния ангажимент на най-голямата мултимедийна компания към българския спорт.

От своя страна притежателите на Нова Броудкастинг Груп и притежатели на ПФК Лудогорец – Георги Домусчиев и Кирил Домусчиев, изрично декларират ненамесата си в разпределянето на средствата за телевизионни права измежду българските клубове. Отбелязваме, че, с цел да се избегне спор на ползи, самият Кирил Домусчиев, като член на Изпълнителния комитет на БФС, се въздържа при гласуването за взимане на решението за новия контракт.

С грижа за българския спорт и неговите последователи, Нова Броудкастинг Груп непроменяемо влага в качеството на организация, снимане и лъчение на спортното наличие в ефира си и е единствената медийна група, която предлага на феновете всички срещи от елитната футболна лига в HD качество. Ние ще продължим да поддържаме и родните волейболни шампионати, тенис шампионати, надпревари по художествена гимнастика и други български събития, като ги включваме в каналите от пакета DIEMA XTRA и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР