Снимка Булфото, архивНека да се осмислят нещата в дълбочина. Мисля,

...
Снимка Булфото, архивНека да се осмислят нещата в дълбочина. Мисля,
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Богатството в България се създава чрез държавата

Снимка Булфото, списък

" Нека да се осмислят нещата в дълбочина. Мисля, че у нас се подвигна прекалено много звук. Създава се една истерична конюнктура. Много малко хора обърнаха внимание, че представителят на Европейска комисия съобщи, че не е обсъждан въпросът за ответни дейности против Съединени американски щати ". Това съобщи в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки в отговор на въпроса какво ще се промени след глобите, наложени на страната ни по закона " Магнитски ".

По думите на професор Близнашки всяка страна би трябвало да се опита да си вкара ред на своята територия.

" За България тези наказания ще имат огромен отклик. Ние не си даваме сметка доколко тези събития- почнали с митингите предходната година, окаляха публичния облик на страната ", уточни той.

" Ще се сменят лицата, само че методът на ръководство това е нещо доста комплицирано. Има една дума, която си пробива път. Всъщност това е едно събитие - " клиентелизъм ". България е от тези страни, в които благосъстоянието се основава посредством страната. Тези, които получават поръчките, а това нормално са компании, близки до властта, и получават едно привилигировано състояние. Този модел не го е измислил Борисов. Той се прилагаше и при предходни държавни управления. Не става дума за нещо изключително и неповторимо ", уточни той.

" Миналата година се сътвори една нервност, че надали не ще сложим ново начало. И отсам идеологията за " изчегъртването ". Всичко това ще има доста тежко последствия за страната ", добави професор Близнашки.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР