Снимка: Булфото, архивМТСП ще разработи стратегия за човешките ресурси в

...
Снимка: Булфото, архивМТСП ще разработи стратегия за човешките ресурси в
Коментари Харесай

Деница Сачева: Ще настоявам за увеличаване на заплатите на социалните работници

Снимка: Булфото, списък

„ МТСП ще създаде тактика за човешките запаси в обществения бранш. Необходимо е да се увеличи професионалното обучение в тази сфера, защото претендентите за обвързваните с нея специалности в последните години е намалял два пъти “.

Това сподели министърът на труда и обществената политика Деница Сачева на работна среща с представители на общините и на профилирани институции за пълнолетни лица с деменция, написа flashnews.bg.

Тя акцентира, че ще упорства за нарастване на заплатите на обществените служащи.

В България има 1356 обществени услуги и обмяната на опит и положителни практики сред тях е доста значима. В същото време общините би трябвало да засилят контролните си функционалности, уточни министърът. „ Социалният бранш ще бъде измежду най-бързо разрастващите се в целия Европейски съюз. За последните 5 години ангажирани в обществени действия са над 10 млн. души. Трябва да покажем, че това е специалност, обвързвана на първо място с великодушие “, сподели още Деница Сачева.

По време на срещата беше показан план за дълготрайна грижа за възрастни и хора с увреждания, който се осъществя по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Основната цел на плана е подготовката за извеждане на хора с психологични разстройства и умствена назадничавост от 10 профилирани институции, които следва да бъдат закрити. Ще бъдат направени самостоятелни оценки на потребностите на всички консуматори на институциите. Партньори по плана са единадесетте държавни психиатрични лечебни заведения в страната. Очаква се той да продължи до края на 2022 година

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР