Снимка: Булфото, архивИмам готов вариант за конституция. Това заяви президентът

...
Снимка: Булфото, архивИмам готов вариант за конституция. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Радев: Имам готов вариант за конституция

Снимка: Булфото, списък

" Имам подготвен вид за конституция ". Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на новата образователна година в най-старото висше военно учебно заведение у нас " Георги Стойков Раковски ", оповестява " Нова телевизия ".

" Народните представители по Конституция извършват волята на народа. Затова следва те да се съобразят с тази воля, а тя е ясна – оставки, служебно държавно управление, почтени избори и ново доверие ", разяснява още президентът. 

Той акцентира, че митингите не стихват и в огромните градове в Западна Европа. А точно нестихващото неодобрение било публичния избор на съмнение към държавното управление.

" Не може проваленото ръководство на Борисов да води каквито и да е конституционни диспути, да продължава да ръководи. Цинично е това ръководство, което погази Конституцията, в този момент да има упоритостта да подарява на жителите нова. Мисля, че българите са единни в решимостта си да отстранят тази власт, която се трансформира в знак на корупцията. Това ръководство завърши морално и е значимо час по-скоро да завърши и официално. Всичко друго е мъка и подклажда повече гнева на хората ", съобщи президентът и разгласи, че има подготвен вид за конституция.

Президентът се обърна с молба към  народните представители – да не гласоподават за експертен кабинет, когато оставката бъде подадена, което съгласно Радев било неизбежно.

„ Експертен кабинет ще бъде машинация. При един подобен, отново кабинетът на Борисов ще провежда изборите ”, изясни президентът.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР