Снимка Булфото, архив Има вероятност да закливат паралелки в елитни

...
Снимка Булфото, архив Има вероятност да закливат паралелки в елитни
Коментари Харесай

Много празни чинове ще останат в София, закриват паралелки

Снимка Булфото, списък
Има възможност да закливат паралелки в елитни гимназии в София. Продължава да бъде огромен общият брой на свободните места след трето класиране в столичните гимназии. 1001 са местата, като 980 от тях са за паралелки без квоти. Освен тях места има за 13 девойки и 8 момчета, оповестява бТВ.

Свободни места са останали даже в част от най-търсените учебни заведения като Софийската математическа и Втора Английска гимназия. За съпоставяне - в Пловдив незаети са останали 604 места.

След третия стадий на класиране в София са закрити 11 паралелки - 9 професионални и 2 профилирани. Причината - дребен и непълен брой възпитаници.

Четвъртото класиране е последният късмет за бъдещите осмокласници да попаднат в учебното заведение, за което мечтаят. А до него се стига поради липса на задоволително точки за бал или поради настойчиво придържане към определеното място.

Попълването на незаетите места в паралелките след трети стадий на класиране се реализира в съответните приемащи учебни заведения в период до 10.09.2020 година в това число.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР