Снимка bTVbTV излъчи любителско видео, на което се вижда как

...
Снимка bTVbTV излъчи любителско видео, на което се вижда как
Коментари Харесай

Любителско видео показва корупцията в КАТ

Снимка bTV
bTV излъчи любителско видео, на което се вижда по какъв начин пътен служител на реда взима пари от столичен водач, с цел да не му наложи по-сурова санкция. Не единствено това, само че служителят на реда инструктира нередовния лидер по какъв начин да му даде подкуп по метод, който да не си проличава.

„ Вчера бях спрял на бул. Васил Левски за към 2 минути да си купя нещо за ядене. Е, много солено ми излезе - 50 лв. фиш и 50 лв. подкуп ”, разяснява създателят на клипа.

На видеото служителят на реда му изяснява къде да остави парите, отбелязва, че „ щеше да го отнесеш крепко ” и на два пъти акцентира: „ Трябва да почерпиш! ”.

Прокуратурата към този момент се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на Столична дирекция на вътрешните работи и дирекция „ Вътрешна сигурност ”.

„ Потвърждава се информацията, която в началото е публикувана – че е пожелан и взет рушвет ”, уточни пред bTV представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че водачът, стимулиран от служителя на реда да му даде подкуп, е бил без ваучър за механически обзор и е имал предходен фиш за нарушаване – погрешно паркиране.

Полицаят е чиновник на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, само че Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

„ Данните сочат на осъществено закононарушение – рушвет, класическата корупция, за която приказваме сега ”, уточни тя. Софийска градска прокуратура ще управлява следствието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР