Снимка: bTV Над 20 000 студенти влизат в общежитията на

...
Снимка: bTV Над 20 000 студенти влизат в общежитията на
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Спазват ли се COVID мерките в общежитията?

Снимка: bTV
Над 20 000 студенти влизат в общежитията на университетите в София тази академична година.

bTV ревизира съблюдават ли се Коронавирус ограниченията и употребяват ли се термокамерите, за които са вложени хиляди левове.

Според правилниците на университетите в общежитията в „ Студентски град “ не могат да влизат външни лица, а поради COVID-19 е наложително да се съблюдават противоепидемичните ограничения.

„ В момента маските са наложителни, също по този начин, доколкото знам, не пускат външни лица, единствено студенти на съответния университет “, сподели Стефка Пенкова, която е студент.

Екипът ни под прикритие обаче съумя да влезе в блок на Университета за национално и международно стопанство без никакъв проблем.

В битката с ковид УНСС заплаща близо 30 хиляди лв. за таблети с термокамери, съгласно заместник-ректора по институционално и бизнес съдействие и студентски политики проф. доктор Цветана Стоянова.

Проверката ни сподели, че скъпата инвестиция не се употребява.

„ В този случай в частност сме отговорни ние, в уточненост живата защита на самия блок, най- евентуално той не си е приключил работата, за което ние ще прегледаме камерите и ще установим дали в действителност е по този начин “, съобщи Пламен Пенев, заместник-ректор на Студентски столове и общежития.
Снимка: bTV
Неспазване на противоепидемичните ограничения беше видяно и при откриването на академичната година.

На входа на университета се образува дълга опашка, а сред студентите нямаше метър и половина разстояние.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР