Снимка bTV - Ладислав Цветков Споразумението с Турция за мигрантите

...
Снимка bTV - Ладислав Цветков Споразумението с Турция за мигрантите
Коментари Харесай

Борисов скастри един от студентите на публичната му лекция в УНСС. Вижте какво каза още


Снимка bTV - Ладислав Цветков

Споразумението с Турция за мигрантите работи добре и е най-правилното, с цел да държим миграционния напън отвън Европейски Съюз. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Университета за национално и международно стопанство, където изнесе лекция на тематика „ България, Балканите, Европа и светът “.

В началото на своята лекция той изрече съболезнования за починалите в произшествия през последните дни и поздрави Григор Димитров за успеха му нощес на тенис шампионата в Лондон.

Премиерът изрази и терзанието си от това, че в Германия още не е формирано държавно управление.

„ Европейски Съюз не би трябвало да се гради вътре с огради, а да се загради извън с всички благоприятни условия, които имаме “, сподели той.

По думите му европейските водачи са в цялостно отказване по въпроса за Турция и няма тематика, по която да се сближат. „ Турция е най-големия комшия на Европа, голяма страна, с най-голямата войска в Европа, която е добре тренирана и въоръжена “, изясни той. „ Европейските водачи би трябвало да си дадат ясна сметка, че мирът и договарянията са най-хубавото средство “, съобщи министър председателят.

Оптимист съм за чакалнята на еврозоната като първа стъпка, работим интензивно и се надявам да се случи, разяснява още той. „ Всяка страна е подписала, че в интервал от време, би трябвало да одобри еврото. Нашите финансово стопански параметри са такива, че не представляваме риск за еврозоната “, изясни той.

„ Председателството не значи, че управляваме Европа. Показва зрелостта на европейските страни. Не дава преимущество, само че в случай че можеш с почитание и такт да представиш дадена тематика сътрудниците ще я прегледат “, уточни министър председателят. „ В Шенген има страни, които нямат място там, тъй като свободното придвижване е хубаво, само че безконтролното придвижване не е това, което би трябвало на Европа “, разяснява Бойко Борисов. „ За Шенген занапред ще се работи, в скоро време, само че няма да е в този си тип. Поне това е моето виждане “, сподели още Борисов.

По тематиката за Западните Балкани Борисов уточни, че на водачите в Европа им е ясно, че в случай че Балканите не влязат в Европейски Съюз, това ще генерира ужасно напрежение в бъдеще.

„ Първият ни триумф е, че тематиката Балкани влезе в дневния ред на Европа. Не можем да дадем обещания, че страните ще получат дати за присъединение, те не са и подготвени. Трябва да кажем на младите им хора доста ясно какво ще бъде бъдещето им, в противоположен случай те ще напущат Балканите “, изясни Бойко Борисов.

Борисов се скара на един от студентите, които са на обществената му лекция в УНСС. Министър-председателят до момента в който говореше за политиката на Балканите прекъсна и се обърна към момчето: "Деко, виждам те, че си приказваш ", скастри го Борисов. После обаче посочи за останалите в залата: " Между другото Деко е добър футболист и не знаех, че учи тук ", сподели министър председателят и продължи по тематиката.

„ На 17 май в България ще се направи историческа среща сред водачите на Западните Балкани и водачите на Европа “, съобщи министър председателят. „ Дотогава имаме редкия късмет да покажем, че преди всичко стои Европа и полезностите й, че сме си научили уроците и ще гледаме напред, а не в историята “, сподели още той.

На лекцията участват депутатите от ГЕРБ ген. Константин Попов, Ивелина Василева, Красимир Велчев, посланици, студенти и преподаватели от УНСС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР