Снимка bTV - Ладислав Цветков Горещи страсти и ожесточен дебат

...
Снимка bTV - Ладислав Цветков Горещи страсти и ожесточен дебат
Коментари Харесай

Вотът на недоверие към кабинета ще се гласува в четвъртък


Снимка bTV - Ладислав Цветков

Горещи пристрастености и яростен спор имаше в Народното събрание по време на дебата за първия избор на съмнение към третия кабинет „ Борисов”. Имаше обвинявания в корупция, само че и персонални нападки.

Гласуването на вота ще е в четвъртък – точка първа от дневния ред.

Дебатът продължи повече от пет часа, само че това не промени разпределението на силите.

Към момента вотът все по този начин наподобява жертван – за него има единствено 105 гласа – на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи Против са ГЕРБ, Обединението патриоти и „ Воля”, или 134 народни представители.

Дебатът стартира и се организира в отсъствието на премиера Бойко Борисов, което ядоса опозицията.

„ Вотът завърши преди да е почнал. Отсъствието на Борисов е самопризнание за корупцията. За кражбата ледников интервал няма”, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Въпреки почивките, които бяха дадени на няколко пъти, Борисов не пристигна. Обяснението – заради значими интернационалните срещи. Защитата му пое депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

„ Къде видяхте ГЕРБ в паралелната страна? Вие се плъзгате по тематиката като скиор на слалом. Силата на ГЕРБ е в Бойко Борисов е смел и разкрива корупция”, съобщи Иванов.

Вицепремиерът Валери Симеонов нападна непосредствено водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Този избор се трансформира в свинска опашка и вие вместо Тереза Мей рискувате да станете Анита Мейзер”, обърна се той към Нинова.

„ Когато приказва малоумен човек – за какво да се обиждаш?”, отговори му тя

След „ Кумгейт” обичайните съперници Делян Добрев от ГЕРБ и Елена Йончева от Българска социалистическа партия откриха нова тематика за офанзива п сред си – за офшорки и КТБ.

След дебата стана ясно, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не могат да разчитат на поддръжка от никого.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР