Снимка: БТАОтборът на Австралия победи Тунис с 1:0 в среща

...
Снимка: БТАОтборът на Австралия победи Тунис с 1:0 в среща
Коментари Харесай

Австралия надделя над Тунис и записа трета победа на Световни първенства

Снимка: Българска телеграфна агенция
Отборът на Австралия победи Тунис с 1:0 в среща от втория кръг в група D на Световното състезание по футбол в Катар, заяви Българска телеграфна агенция. За австралийците това бе първи триумф на Мондиал 2022 и първи на Световен шампионат от 2010 година насам.

Те към този момент имат 3 точки на второ място във краткотрайното класиране в групата, изравнявайки се с водача Франция, който е с мач по-малко и по-късно през днешния ден ще излезе против Дания. Тимът на Тунис остава с 1 точка, извоювана от равенството с датчаните в първия кръг.

Единственият гол в дуела бе дело на Мичъл Дюк в 23-ата минута на срещата. Тунис бе по-активният тим на терена през второто полувреме, само че не съумя да осъществя нито един от възможностите си за изравнително попадение.

Футболистите на Тунис заплашиха вратата на съперника в 20-ата минута, когато при обещаваща офанзива Исам Жебали подаде към Юсеф Мсакни, който бе спрян от отбраната на Австралия. Минута по-късно Мохамед Драгер опитва мерника си от далечна отдалеченост, само че прати топката над вратата.

Австралийците откриха резултата в 23-ата минута. Мичъл Дюк засече топката след центриране на Крейг Гуудуин и с глава отблизо разстояние бе прецизен за 1:0.

Тунис бе покрай равнене в заключителните моменти на първата част. Мохамед Драгер пропусна отлична опция в 41-ата минута, когато ударът му бе блокиран от бранител, а в третата минута на добавеното време Юсеф Мсакни пропиля нов късмет след комфортен пас от Жебали.

През второто полувреме играчите на Тунис продължиха с опитите да отбележат изравнително попадение. В 61-ата минута Фержани Саси опита да заплаши стража на Австралия от отдалеченост, само че прати топката вдясно от вратата. Изстрел на Юсеф Мсакни бе блокиран пет минути по-късно и отново той напредна добре в 72-ата минута при нова офанзива за Тунис, само че не съумя да преодолее Матю Райън.

Малко по-късно австралиецът Аарън Муй приключи стреля над вратата на съперника, а в 83-ата минута Матю Райън още веднъж се намеси в точния момент след удар на Монтасар Талби.

Уахби Хазри пропусна последната добра опция за Тунис да стигне до равенството в 88-ата минута откакто също не съумя да преодолее стража на австралийците.

На 30 ноември Тунис ще излезе против Франция, до момента в който Австралия ще има за противник Дания в последните мачове от група D.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР