Снимка: БТАНеправителствената гражданската организация Спаси София“ преминава в партия на

...
Снимка: БТАНеправителствената гражданската организация Спаси София“ преминава в партия на
Коментари Харесай

Неправителствената гражданската организация „Спаси София“ става партия

Снимка: Българска телеграфна агенция
Неправителствената гражданската организация „ Спаси София “ минава в партия на локално равнище, която ще взе участие на изборите за кмет на столицата тази година. Учредяването стартира през днешния ден от 10.30 ч.

Преди началото на учредителното заседание Борис Бонев уточни пред публицисти, че имат три съществени цели – да завоюват локалните избори тази година в София още на първия тур, мнозинство в Общинския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция. Трета цел е още първия ден, откакто спечелим, да потвърдим, че София може да се ръководи по по-различен метод, тъй че всички наши фантазии за съвременен, цивилизован европейски град да се осъществят в най-кратки периоди, добави той.

„ Спаси София “ желае огромно обединяване за идния локален избор и по тази причина, въпреки и в начален стадий, разговаряли с „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “, поради тежките промени, които трябвало да проведат след 17 години ръководство на ГЕРБ в столицата. Важно изискване било обаче първо да се схванат за цели, каква е визията за града след четири години ръководство, и тогава да приказват за съответни имена. Самият Борис Бонев бил подготвен да бъде претендент за кмет, поради опита и екипа, с който работи, само че никога нямало да допусне номинацията му да бъде причина да не се реализира обединяването.

Първите избори, на които партията ще се яви, са локалните тази година в столицата, разясни Бонев. Той позволи, че могат да оказват помощ на други сходни организации по места.

При откриването на форума деятели припомниха какво са свършили досега, по какъв начин наподобява в този момент столицата и каква е визията им за развиване. „ Спаси София “ не е следващият избавител, а апел към всеки да поеме своята отговорност в този момент и да работи самоуверено. Сред задачите е София да стане „ петнайсетминутен град “, което значи административните услуги, детските градини и учебните заведения да бъдат на близко разстояние, както и зелен и новаторски град.

Участниците в учредителното заседание следва по-късно през днешния ден да изберат управление. Очаква се ръководител на групировката да бъде Борис Бонев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР