Снимка: БТАНародният театър Иван Вазов е големият победител в церемонията

...
Снимка: БТАНародният театър Иван Вазов е големият победител в церемонията
Коментари Харесай

Антипутиновската „Хага взе Икар за най-добър спектакъл

Снимка: Българска телеграфна агенция

Народният спектакъл " Иван Вазов " е огромният победител в церемонията по връчването на премиите за театрални изкуства ИКАР. Четири статуетки завоюва най-старата ни натрупа, плюс оценката на Министерството на културата за мениджмънт, което получи шефа Васил Василев.  " Хага " по текст на украинката Саша Денисова в Народния театър взе два ИКАР-а – за сценография и за най-хубав театър.   Пиесата демонстрира Путин пред Международния съд в Хага - подобен свършек на войната си показва едно момиче от Украйна.

Режисьорът Галин Стоев показа:  " Много рядко в човешката история има моменти, когато действителността полудява дотам, че въображението не може да им насмогне. Когато си пред такава полудяла действителност, това, което ти остава да направиш, е да включиш фенерче. То се отваря по този начин и прави кулоар, тунел. И тръгваш по този тунел и се опитваш да събереш хора към себе си и да вървите по този тунел. И не знаеш какво има от другата страна, само че е доста значимо, че сте дружно, че вървите дружно и че споделяте това, без да знаете какъв е финалът на това премеждие ".

Българският артист в Холивуд Димитър Маринов връчи премията за водеща женска роля на Весела Бабинова за превъплъщението ѝ в Анджела в " Пистолет в торнадо “ в " Théatro оттук канала ", а постановката сграбчи премията на публиката в онлайн гласуването. При мъжете статуетката отиде при проф. Пенко Господинов за ролята му на Иполит Матвеевич Воробянинов в " Седемте стола " по Илф и Петров в Ловешкия спектакъл.

Актрисата Мария Каварджикова получи ИКАР за извънреден принос към българския спектакъл:  " Благодаря за изключителното самопризнание на Съюза на артистите. Дължа го на доста хора ". 

За 50-и юбилеен път бяха връчени премиите ИКАР на 27 март, когато е Световният ден на театъра, а Съюзът на артистите раздава статуетките от 1974 година насам.

Инфо: БНР

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР