Снимка: БТАЛидерът на БСП Корнелия Нинова издигна от името на

...
Снимка: БТАЛидерът на БСП Корнелия Нинова издигна от името на
Коментари Харесай

Вежди Рашидов бе избран за председател на Народното събрание

Снимка: Българска телеграфна агенция
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова издигна от името на Столетницата, от това на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и " Български напредък " – Вежди Рашидов да оглави новия 48-ми парламент. Тя прикани депутатите за разсъдък, тъй като " излагаме хората на риск на прага на тежка зима ". При извършеното гласоподаване той бе определен за ръководител на 48-ото Народно събрание със 139 гласа " за ", срещу " 73 " и " въздържали се " 27.  " Имам достойнството, благодаря, да бъда определен за ръководител на това Народно заседание ", съобщи Рашидов след гласуването. Да престанем да си ръкопляскаме, да се хванем за работа, прикани той. 

Тази земя е свещена за мен, никой няма правото да ми отнеме тази земя. Обещавам, че ще се опитам да работя с всички вас, да съм консенсусен, намалете перченето, ни ви оказва помощ, пречи ви, намалете неналичието на разсъдък и влагайте повече разсъдък, съобщи Вежди Рашидов.
" Това не може да продължава, опитахме всичко, за три дни направихме 10 гласувания, и то без резултат. Насилихме Конституцията с оферти за двама ръководители, и всевъзможни екзотики. Няма излаз от тази обстановка, би трябвало да проявим разсъдък ", прикани водачът на социалистите Корнелия Нинова.  " Постигнахме нужното болшинство за издигане и поддръжка на ръководител на Народно събрание: предлагаме да се върнем на него, да предлагаме претенденти, и предлагам най-възрастният народен представител: Вежди Рашидов ", аргументира се Нинова. 
Тя уточни още, че блокажът на Народното събрание към този момент не може да продължава по този метод.  " Всички сме единомислещи, че това не може да продължава по този начин и би трябвало да намерим излаз от обстановката и опитахме всичко... Трябва да подновим работата на Народното събрание най-много, с цел да кажем, че като парламентаристи ще браним парламентарността ", безапелационна бе Нинова.

Източник: БНР, Българска национална телевизия
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР