Снимка: БТА Венелин Енчев е председател на Синдикалната организация на

...
Снимка: БТА Венелин Енчев е председател на Синдикалната организация на
Коментари Харесай

Надзиратели и служители на затвори излязоха на протест

Снимка: БТА

Венелин Енчев е ръководител на Синдикалната организация на чиновниците в пандизите разяснява пред БНР, че се чака и нов народен митинг. " Тази смяна в работния режим нанесе повече вреди, в сравнение с изгоди. С 12-часовите работни смени се работи по-разпокъсано, а натовареността е в действителност доста по-голяма. Работим по 13-14 души в поделение, с четирима сме по-малко отпреди. Втората причина е недостойното възнаграждение ", разяснява Енчев.

Димитър Илиев работи от 25 години в пандиза. " Според мен 12-часовите смени са много по-тежки ", добави той.

Снимка: БТА

Анатоли Атанасов от Ареста във Варна добави, че министърът на вътрешните работи не е предложил в националния бюджет нарастване на заплащането им. " Той сподели, че има добър разговор с всички синдикални организации. Условията на труд обаче са все едни и същи. Режийните разноски на пандизите и арестите от години не е увеличаван ", уточни той.

Снимка: БТА

Вчера в Министерството на правораздаването се организира среща с представителите на синдикатите на чиновниците в пандизите и управлението на ведомството. Разговорът продължи близо два часа. От Министерството на правораздаването са обяснили на синдикатите, че няма опция за нарастване на заплатите, както и че няма да бъде изменен методът, по който сега работещите в местата за отнемане от свободата дават 12-часови наряди.

Снимка: БТА

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР