Снимка: БТА След потушаването на огъня и евакуирането на пострадалите,

...
Снимка: БТА След потушаването на огъня и евакуирането на пострадалите,
Коментари Харесай

Кораб горя на пристанището във Варна в рамките на учението на ВМС Бриз 2023

Снимка: БТА

След потушаването на огъня и евакуирането на потърпевшите, специалисти от " Басейнова дирекция " и Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) във Варна ревизират качеството на водата и въздуха.

През цялото време по електронен път се дават образни данни за протичащото се на разнообразни институции от държавната и локалната власт. Всичко това беше демонстрирано в границите на учението. 

Пред публицисти кап. първи сан Ваньо Мусински, шеф на щаба на управлението на " Бриз 2023 " и шеф щаб на българските Военноморски сили, разяснява, че това е най-голямото обучение на българския боен флот. В актуалното му издание вземат участие военноморските сили на 12 партньорски страни, както и 27 разнообразни държавни, неправителствени и бизнес организации.

" Бриз 2023 " се развива в няколко региона. По думите на Мусински у на море корабите отработват задания по отбрана на морския ни суверенитет и упражняват интервенция по морска сигурност. Екипи от водолази на другите държави-участнички отработват подводни интервенции. Българските специфичните сили упражняват в прибрежната зона и се приготвят за сертификация.

Снимка: БТА

Освен учението в пристанище Варна, през днешния ден ще бъде отработена и евакуация на екипаж на танкер, натъкнал се на мина, добави Мусински. По думите му в този епизод ще се отиграе гасене на пожар на борда, както и ограничение на нефтен разлив.

Снимка: БТА

Ученията " Бриз " постоянно са били по мним сюжет и даже не сме си представяли, че действително ще плаваме при риск от мини в Черно море, сподели още Мусински. Според него през годините Военноморски сили са потвърдили, че са прозорливи и прозорливи, по тази причина в този момент са готови да реагират съответно на протичащото се.

Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР