Снимка: БТАСаботирането на новото ръководство на Народния театър Иван Вазов

...
Снимка: БТАСаботирането на новото ръководство на Народния театър Иван Вазов
Коментари Харесай

Народният театър излезе с позиция за уволнението на Александър Морфов. Явор Гърдев остава щатен режисьор

Снимка: Българска телеграфна агенция
" Саботирането на новото управление на Народния спектакъл " Иван Вазов " и персоналните офанзиви към шефа Васил Василев с несъстоятелни обвинявания имаха за цел неговото премахване, с цел да се извърши служебно, политическо предопределение от някогашния министър Минеков ": това се споделя в позиция на Народния спектакъл " Иван Вазов " във връзка абсурда сред дисциплинарно уволнения основен режисьор на театъра Александър Морфов и напусналата пиар специалистка Велислава Кръстева. Диана Добрева и Явор Гърдев остават щатни режисьори на Народен спектакъл „ Иван Вазов “.

" След дълъг интервал на изчакване и опити спорът да бъде вътрешно урегулиран, което не даде резултат заради външни провокации, възобновяване на естествената креативна среда в театъра наложи намирането на решения по административен ред. Г-жа Велислава Кръстева освободи заеманата служба началник отдел „ Връзки с обществеността “. Г-н Александър Морфов бе освободен дисциплинарно от административния пост на Главен режисьор на Народен спектакъл „ Иван Вазов “ ", показват от НТ " Иван Вазов ".
От там допълват, че позицията „ Главен режисьор “ е била основана от актуалното управление на театъра особено за господин Морфов, чието завръщане в българския спектакъл след дългогодишна пауза беше квалифицирано точно от шефа на театъра господин Васил Василев. Това е било част от концепцията му, както и включването в репертоара на други водещи национални и интернационалните имена, стратегии и начинания.
„ Главен режисьор “ е административна функционалност, която допуска ръководство на целия художествено-творчески екип на театъра, като фигурата на основния режисьор има за задача да се грижи и сплотява актьорския състав, да взе участие в избора на заглавия и креативен екипи, да съветва дълготрайния репертоарен проект, да спомага за планирането и осъществяването на креативен действия, които построяват и развиват трупата на театъра.

За страдание през миналите месеци господин Александър Морфов не съумя да откри разговор със своите сътрудници и да се ангажира трайно с управителните процеси в институцията, според предоставената му позиция. За сметка на това непрестанно предизвикваше борби с разнообразни членове на трупата, осъществявайки непрекъснат напън, отправяйки нападки и обиди към артисти и управление ", се споделя в позицията на театъра.
Заедно със заповедта за дисциплинарно освобождение от административния пост Александър Морфов е подписал контракти, касаещи креативните му задължения към Народен спектакъл „ Иван Вазов “, свързани с възобновените негови постановки на спектаклите „ Хъшове “ и „ Животът е прелестен “, които остават част от репертоара на театъра, показват от НТ " Иван Вазов ".
Диана Добрева и Явор Гърдев остават щатни режисьори на Народен спектакъл „ Иван Вазов “.
Цялата позиция на Народен спектакъл " Иван Вазов " вижте .
Следвайте " Гласове " в
 
01 Март 202335201 Март 202312301 Март 202321201 Март 20236301 Март 202372501 Март 2023782Коментариrusnak01 Март 2023 10:36ч.
Да ги махат всички тези жълтопаветни некадърници от Народния.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иванова01 Март 2023 10:49ч.
изцяло съм склонен с вас
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Коколино01 Март 2023 10:51ч.
Сигурен съм, че доста театри ще желаят да имат в програмата си спектаклите на Морфов. А " народницте " могат вместо представления да четат на феновете си заявления.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023152828 Фев 202354826 Фев 2023746418 Фев 20231468
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР