Снимка: БТАРусия не може да спечели тази война. И един

...
Снимка: БТАРусия не може да спечели тази война. И един
Коментари Харесай

Денков: Русия не може да спечели тази война. Кремъл воюва и срещу правото на мир и щастие на всеки българин

Снимка: Българска телеграфна агенция

" Русия не може да завоюва тази война. И един ден ще има правораздаване за всички военни закононарушения против украинския народ. " Това съобщи министър-председателят Николай Денков в особено послание във връзка 2 години от началото на военната експанзия на Русия против Украйна.

" Повече от 700 дни сме очевидци на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошение на мирни градове в Украйна, убийства на почтени хора, разрушени фамилии, над 20 000 украински деца, нелегално отвлечени от съветските сили. Всичко това с отвратителната цел - една самостоятелна и свободна страна, в сърцето на Европа, или да бъде сложена на колене, или да бъде унищожена ", съобщи министър председателят.

Денков дефинира изрично Русия като агресор: " С дейностите си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава интернационалното право, да нанася удари върху стопанските системи на всички демократични страни. Независимо от огромната дезинформация и агитация на Кремъл, няма никакво подозрение, че Русия води война против правото на кротичък, благополучен и пълностоен живот на всеки жител на Европа, в това число и на България. "

Той също по този начин увери, че страната ни ще продължи да оказва помощ на Украйна. " България беше измежду първите страни, които помогнаха на Украйна при започване на войната. Ще продължим да оказваме политическа, филантропична, материална и военна помощ, в оптималната степен съгласно нашите благоприятни условия и законодателство. Оставаме мощно ангажирани в процесите по осъществяване на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възобновяване на Украйна...България остава солидарна с Украйна в борбата ѝ за обективен мир - за Украйна и за всички демократични нации ", сподели още министър-председателят на България.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР