Снимка: БТА Метеоролози предупреждават, че и през следващото денонощие над

...
Снимка: БТА Метеоролози предупреждават, че и през следващото денонощие над
Коментари Харесай

Буря отнесе дървета и покриви в няколко села в Исперих

Снимка: БТА

Метеоролози предизвестяват, че и през идващото денонощие над страната ще премине леден атмосферен фронт, който носи със себе си краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Те се чакат през нощта в западната половина от страната, а денем - и на изток. Има условия и за градушки. Значителни ще са количествата на обособени места в планинските региони на Северозападна и Централна България.

Не единствено у нас се борим с капризите на времето. В Словения и в южните провинции на Австрия и Североизточна Италия продължава битката с последствията от наводненията.

Словенският министър председател Роберт Голоб сподели, че материалните вреди в страната му се чака да доближат няколко милиарда евро. Бедствия сполетяха и други райони на Европа. Ураганни ветрове засегнаха и част от Румъния, където бяха изкоренени цели дървета, унищожени са покриви и навеси. 50 селища в окръг Галац останаха без ток, а има и места, на които реколтата е съвсем изцяло унищожена.

Силни стихии стопираха електричеството за хиляди семейства в Полша. Стихиите с проливни дъждове обгърнаха и трите балтийски републики, като в Естония, Латвия и Литва паднаха и градушки. Нанесени са вреди на здания и транспортни средства. Жена почина, ударена от падащо дърво в Северна Литва, а хиляди семейства се наложи краткотрайно да останат без електрозахранване. Земеделските производители също се оплакаха от съществени провали по реколтата.

Снимка: БТА

Скандинавският полуостров също не е пощаден. Там се развилня бурята " Ханс ", с проливни дъждове и гръмотевични стихии. Наводнени бяха пътища, има нарушавания в графика на железопътния превоз и транспортите с ферибот.

В Швеция пък бяха регистрирани над 25 000 удари на мълнии. Вагони на трен излязоха от релсите северно от Стокхолм, за благополучие без жертви и потърпевши хора. Дерайлирането бе породено от насип под жп линията, подкопан от проливните дъждове и свлачищата.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР