Снимка: БТА, архивИроничното е, че управляващата сглобка всъщност е може

...
Снимка: БТА, архивИроничното е, че управляващата сглобка всъщност е може
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Управляващата сглобка е пример за демокрация

Снимка: Българска телеграфна агенция, списък

Ироничното е, че ръководещата " сглобка " в действителност е може би един от най-работещите образци за народна власт за последните 30 години, заяви кметът на София Васил Терзиев в предаването " Дума на годината " по Дарик радио. 

" Процесът на коалиране в никакъв случай не е лек, само че и ние не мислим, че имаме задоволително добра просвета на същинска работеща народна власт. Ироничното е, че ръководещата сглобка всъщност е може би един от най-работещите образци за народна власт за последните 30 години. Не се харесват, извънредно разнообразни са отправните им точки, само че им се постанова да работят дружно, за взимат решения, и в последна сметка се вижда, че има резултати. Вижда се пътят към Шенген, към Еврозоната. Вижда се една непоклатимост, има някакво равнище на надзор и баланс. Моята цел е това нещо да го реализираме и в СОС и макар, че имаме идеологически разлики с някои от сътрудниците, това да не промени главното, за което приказваме, а точно, че ние служим на софиянци. Най-важно ми е да обещая, че ще има смяна в системата. Много от нещата, които ние виждаме като краен резултат, качеството с което се вършат, е функционалност на това по какъв начин работи системата ", сподели Терзиев.

Според него " неналичието на общински съвет прави разрешаването на проблемите по-трудно, защото проблемите, които касаят администрацията и са свързани с финансиране, минават през общинския съвет, по тази причина доста се надявам да успеем в този много компресиран времеви интервал да се образува работещ общински съвет ".

Относно премахването на Паметника на Съветската войска, кметът на София сподели, че се надява на мястото на монумента да се появи нещо, обвързвано с идеалите ни като нация. " Не желая да се върша на историк, само че надеждата ми е да се появи нещо, към което всички сме обединени, нещо което е обвързвано с идеалите ни като нация и не е непрекъснат мотив за дискусия. Имаме потребност от неща, които ни сплотяват. Не бих се заел с нещо, което е моя персонална концепция, без да се допитам до експерти, тъй като в никакъв случай не съм подхождал към ръководството по този метод. Моето схващане, е че ролята на лидера е да води, да се допитва, да събира разнообразни гледни точки и да се даде път на най-хубавите хрумвания, а не да налагаш еднолично твоята воля. Този вид на държание не води до положителни резултати. Да изградиш съидейници е е едно, да наложиш своята воля е друго ", добави Терзиев. 

Инфо: Дарик радио

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР