Снимка: БТА/АР Най-достоверната версия е тази за отговорността на френските

...
Снимка: БТА/АР Най-достоверната версия е тази за отговорността на френските
Коментари Харесай

Бивш италиански премиер: През 1980 г. френска ракета е свалила пътнически самолет в опит да убие Кадафи

Снимка: БТА/АР

" Най-достоверната версия е тази за отговорността на френските военновъздушни сили, които в съучастничество с американците са взели участие в конфликт в небето довечера на 27 юни ", споделя Амато. НАТО планираше да " симулира обучение с доста самолети в деяние, по време на което трябваше да бъде изстреляна ракета " за Кадафи, прибавя експремиерът.

След злополуката публични представители на Франция, Съединени американски щати и НАТО отхвърлиха да е имало военни дейности в небето тази нощ.

45-годишният френски президент Еманюел Макрон е бил малко дете, когато италианският пътнически аероплан е паднал в морето покрай дребния италиански остров Устика, напомня АП. Канцеларията му съобщи, че към този момент няма да разяснява незабавно изказванията на Амато.

Италианската премиерка Джорджа Мелони прикани Амато да каже дали разполага с съответни детайли в поддръжка на изказванията си, с цел да може нейното държавно управление да организира в допълнение следствие. Думите на експремиера " заслужават внимание ", съобщи Мелони в изказване, публикувано от нейната канцелария, само че в същото време означи, че някогашният министър председател е прецизирал, че изказванията му са " плод на персонални умозаключения ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР