Снимка: БТА/АП Още снимки Осемчленен екип от австрийската организация за

...
Снимка: БТА/АП Още снимки Осемчленен екип от австрийската организация за
Коментари Харесай

Лекари от България, Германия и Египет спасиха болна слоница в Пакистан

Снимка: БТА/АП

Още фотоси

Осемчленен екип от австрийската организация за отбрана на животните " Четири лапи " извърши комплицираната процедура благодарение на кран и пожарна кола. Екипът включваше ветеринарни лекари от Египет, България и специалист по развъждане на слонове от Германия.

" Едва не я загубихме, когато ѝ дадохме успокоителни, само че за благополучие имахме всички нужни препарати и Нур Джехан се изправи още веднъж ", споделя доктор Амир Халил, който управлява екипа.

Специалистите създали ултразвук и открили огромен хематом в корема ѝ, който визира органите ѝ. " Добрата вест е, че за това има лекуване, само че то изисква доста работа и малко шанс през идващите дни ", сподели доктор Халил и добави: " Въпреки това Нур Джехан е към момента млада и заслужава да живее още 20 или 30 години ".

Снимка: БТА/АП

Губернаторът на провинция Синд, където се намира Карачи, беше в зоопарка по време на процедурата, както и деятели за правата на животните. Халил изясни, че управляващите са се съгласили да реалокират Нур Джехан на по-добро място дружно с другата слоница - сестра й Мадхубала, защото сегашните й условия за живот са несъответствуващи.

Тазът на Нур Джехан е строшен в резултат на контузия и в тази област има цирей. Д-р Халил сподели, че за нея има доста разновидности за лекуване, в това число воден масаж и оживление.

" Ще я преместим в по-голяма зона, където ще може да се движи свободно. Това е, от което болната слоница се нуждае ".

Нур Джехан е кръстена на известна пакистанска певица. Нур значи светлина, а Джехан - свят.

Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР