снимка: болница Вита С мисъл за бъдещето и вяра в

...
снимка: болница Вита С мисъл за бъдещето и вяра в
Коментари Харесай

Коалиция HPV и Болница ВИТА с обща информационна кампания и ваксинационни дни през април и май

снимка: болница Вита

С мисъл за бъдещето и религия в смяната, целият екип на Болница ВИТА се причислява към акцията с организирането на имунизационни дни, както следва:

Записването на пациенти, навършили 14-годишна възраст , ще става онлайн на : .

Пациентите ще бъдат ваксинирани гратис като ще заплащат единствено цената на имунизацията: 274,00 лева

Важно! Ваксината е безвъзмездна, единствено в случай че бъде направена при общопрактикуващия доктор за девойки сред 10 и 14 ненавършени години.

Първи имунизационни дни - 16 и 17 април 2024 година от 14:00 до 16:00 часа

Втори имунизационни дни - 14 и 15 май 2024 година от 14:00 до 16:00 часа

Място: Болница ВИТА, гр. София, База 2, ул. " Филип Кутев " 10

По време на посочените имунизационни дни ще бъде предоставяна и разяснителна информация за предварителната защита против човешкия папилома вирус, болесттите, които могат да бъдат предотвратени, както и имунизациите, които се оферират против HPV.

Проучванията демонстрират, че 90% от случаите на рак на маточната шийка и други ракови болести, свързани с HPV, като рак на ануса и рак на орофаринкса могат да бъдат избегнати. Ваксината е най-ефективна, когато се приложи преди начало на полова интензивност, само че може да бъде ефикасна и при хора, които към този момент са били изложени на HPV. Тя нормално се понася добре и има малко странични резултати, идентични с тези на всички останали ваксини. Ползите от имунизацията против HPV надвишават изцяло риска от евентуални странични резултати.

" Най- високо рисковите видове човешки папилома вирус са главно вид 16 и 18. Наричаме ги по този начин, тъй като предизвикват над 90% от рака на шийката на матката, влагалището и вулвата. Причиняват още рак на ануса, пениса и гърлото. 9-валентната ваксина покрива с изключение на тях и видовете причиняващи ано-генитални брадавици. Важно е да се знае, че имунизираните деца подлежат на постоянни профилактични прегледи след началото на половия си живот, и че своевременното разкриване и лекуване на предраковите промени е сполучливо в съвсем 100% от случаите ", разяснява доц.Карагьозов.

За имунизиране против HPV не е належащо авансово проучване за носителство даже и при към този момент водещи деен сексуален живот девойки и момчета. Преди слагане на имунизацията претендентите за имунизация би трябвало да са клинично здрави.

Смята се, че главните опасности за HPV са нараствания брой интимни сътрудници, както и неизползването на защитни средства по време на секс. Ранното започване на полови контакти, както и отслабената имунна система, тютюнопушенето и неприятната интимна хигиена, също са рискови фактори.

Единственият за момента в страната Специализиран център за ранна диагностика и лекуване на предраковите положения на женските гениталии сплотява специалисти (онкогинеколози, хистопатолози, цитолози) с предпочитана устременост към ранно разкриване, диагностично уточняване, съответно лекуване с следващо следене на предракови и доброкачествени промени на женските гениталии. Инфекцията с HPV нормално протича безсимптомно , заради което постоянният скрининг и профилактични прегледи са извънредно значими.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР