Снимка: БНТПравителството планира магистрала Тракия в участъка между София и

...
Снимка: БНТПравителството планира магистрала Тракия в участъка между София и
Коментари Харесай

Планира се разширяване на магистрала Тракия до Пловдив

Снимка: Българска национална телевизия
Правителството възнамерява автомагистрала " Тракия " в сектора сред София и Пловдив да бъде разширена. Там единствено за едно денонощие по Коледните празници са минали 30 000 автомобила в посока Пловдив. По наставление на Европейската комисия ще се ремонтират и всички рискови тунели по автомагистралите - " Ечемишка ", " Топли дол " и " Траянови врата ". Това сподели пред Българска национална телевизия районният министър Николай Нанков.
Той даде обещание да бъдат приключени предварително, още до есента, 30 километра от " Струма " и да се работи по 26 километра от " Хемус ". " Паралелно с това вървим с тръжните процедури по тунела " Железница ". Знаете събитията там отпреди 1 година, когато изчезваха документи. Довършваме тази процедура ", изясни още Николай Нанков.
По думите на министъра, през 2019 година за леките коли винетките би трябвало да станат електронни, а за ТИР-овете над 3,5 т. ще бъдат въведени толтакси. " Това беше главната логичност апропо - с изключение на множеството доходи в бюджета, да обърнем модела и да го създадем обективен и почтен за всички български жители. Да намерим баланс сред бизнеса и сред публичния интерес, защото няма друга страна в Европа, в която пътният бранш да се устоя от притежателите и ползвателите на леки коли ", сподели той.
Нанков изнесе и данни за програмата за енергийна успеваемост. До момента са санирани 996 здания, утвърдени са още 2022. Има 80 сигнала за нередности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР