Снимка: БНТГоляма скала е надвиснала над международната жп линия, по

...
Снимка: БНТГоляма скала е надвиснала над международната жп линия, по
Коментари Харесай

Голям скален къс е надвиснал над жп линията при гара Кочериново

Снимка: Българска национална телевизия

Голяма канара е надвиснала над интернационалната жп линия, по която минават влакове от България за Гърция. Огромният скален пай се намира сред гара Кочериново и спирка Бело поле, директно след втория тунел в посока Благоевград. От Националната компания „ Железопътна инфраструктура " обясниха, че е формиран план-сметка за обезопасяване на региона, съобщи Българска национална телевизия.

От няколко дни пътуващите с влака хора описаха, че минават през сектора със боязън, защото има действителна заплаха канара да се откъсне и да падне от към 2 метра височина. При всяко прекосяване в региона машинистите понижават скоростта, с която се движи влакът до 15 километра в час.

Пътници споделиха, че машинистите се движат в региона постепенно, с цел да могат да спрат при потребност. Все отново, някои показаха безпокойствие от обстановката.

От Националната компания „ Железопътна инфраструктура " обясниха, че при започване на месеца е осъществен оглед и е било направено ръчно разчистване на рисковите и ерозирали камъни.

Работници по поддръжката на трасето дават 24 часови наряди, с цел да може, в случай че скалата се откъсне, да алармират в точния момент.

Освен това към скалния пай са сложени и дървени маркери, по които се следи дали огромният камък се свлича. От поддържащата трасето компания обясниха още, че няма заплаха за движещите се влакове и пътуващите в тях хора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР