Снимка: БНТДепутатът от ГЕРБ СДС Делян Добрев обяви, че внася

...
Снимка: БНТДепутатът от ГЕРБ СДС Делян Добрев обяви, че внася
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ще внесем предложение за отпадане на дерогацията от 1 януари

Снимка: Българска национална телевизия

Депутатът от ГЕРБ Съюз на демократичните сили Делян Добрев разгласи, че внася още веднъж предлагането за преустановяване на дерогацията на съветски нефт, този път от 1 януари идната година. Утре той ще свика съвещание на Енергийната комисия, а в четвъртък ще предложи да бъде гласувано в пленарна зала. Подписите си под предлагането са удостоверили водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, Делян Пеевски и Йордан Цонев. 

Добрев чака поддръжка от съпредседателя на Политическа партия Демократична България Христо Иванов:  " Вчера комисарят по финанси сподели, че мощно предизвиква България да анулира дерогацията за съветски нефт, тъй като се проверява какво се случва с съветския нефт, който е доставен в огромни количества - 45 млн. барела ". Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

" Повече от 60% от това количество се изнася към намерено море. Затова получаваме сигнали от еврокомисаря по финансови въпроси ", изясни още Добрев. 

" Второто събитие е от през днешния ден, от присъединяване на Кирил Петков в 14:10 ч. в Брюксел като основен представител в Европейския център за политики. Там той е споделил, че той е този, който стопира съветския нефт. Надявам се, че до момента в който от Брюксел до България, да не си е трансформирал мнението. Считаме, че те ще поддържат рухването на дерогацията от 1 януари, подобен план на решение ще внесем с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Христо Иванов ", добави още Делян Добрев. Той разясни и че ще свика изключително енергийна комисия, с цел да мине това предложение. 

Утре депутатите от ГЕРБ Съюз на демократичните сили ще влязат в пленарна зала и няма да бойкотират съвещанието. По думите на Добрев няма оттегляне от декларираното по-рано от ръководителя на ПГ Десислава Атанасова, че те ще поддържат единствено измененията в Конституцията, тъй като тази седмица в програмата на Народното събрание ще бъдат включени единствено планове, препоръчани от народни представители и свързани с Украйна, както и измененията в Конституцията.

Инфо: БНР

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР