снимка БНР Пореден протест организира групата Запазете Бедечка срещу застрояването

...
снимка БНР Пореден протест организира групата Запазете Бедечка срещу застрояването
Коментари Харесай

Среднощен палатков шоу протест в Стара Загора срещу строежите в парк Бедечка


фотография БНР

Пореден митинг провежда групата " Запазете Бедечка " против застрояването на едноименния парк в Стара Загора. Този път той е под формата на стрийтфест, който ще продължи цяла нощ пред постройката на общината.

От групата " Запазете Бедечка " разпънаха палатки на площада и започнаха сатирично иронично зрелище. Ще има и огнено шоу, чиято цел е да покаже, че мястото на огъня не е в парка, откакто преди няколко дни пожар едвам не изпепели кипарисова гора в " Бедечка ".

Програмата включва още общинска жмичка, подписка до Арменския поп, ново издание на играта монополи с надпис " Застрой парка ", нов вид на стражари и апаши, въодушевен от опитите на притежатели на терена да гонят бранителите на парка, вървене по фино въже и доста други.

Организаторите дават обещание още йога, краткотрайни татуировки и доста благоприятни условия за спорт навън.

Протестът се организира дни преди сесията на Общинския съвет на Стара Загора, на която би трябвало да бъде признат новия организационен проект на парка.

Предвижда се на притежателите на парцели в парка да им бъдат препоръчани други терени. Въпреки това една немалка част от парка остава застрашена, показват от " Запазете Бедечка ".

Протестът цели да подсигурява, че в новия общ организационен проект на парка няма да се отредят в последния миг нови петна за строителство и няма да се издават нови разрешителни. Най-застрашени са покрайнините на Стария чинар в сърцето на парка, където към този момент са издигнати няколко кооперации, само че има апетити за нови, показват от " Запазете Бедечка ".

Защитниците са също по този начин срещу разрешаването на градеж в парка на хипермаркет от огромна интернационална верига. Досега от компанията не са почнали строителство в годините, само че няма никаква гаранция, че общинската администрация няма въпреки всичко да отреди мястото за застрояване, вместо да го отчужди, се тормозят от " Запазете Бедечка ".

Според тях е необичайно за какво в най-южните елементи на парка, където има свободни терени и стадион, в новия организационен проект не са отредени за озеленяване, макар че парцелите са общински.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР