Снимка: Би Би СиБездомникът, който беше провъзгласен за герой, помагал

...
Снимка: Би Би СиБездомникът, който беше провъзгласен за герой, помагал
Коментари Харесай

Герой“ ограбвал жертвите на атентата в Манчестър

Снимка: Би Би Си

Бездомникът, който беше провъзгласен за воин, помагал на жертвите от терористична офанзива в британския град Манчестер м.г., призна, че в действителност ги е ограбвал, оповестиха английски медии. От запис от видеокамера, показан в съда, се вижда по какъв начин Крис Паркър върви сред жертвите, лежащи окървавени след детонациите в английския град на поп концерт, при което бяха убити 22 души. В кадър се вижда по какъв начин 33-годишният Паркър взима портмонето от чантата на Паулин Хейли, чиято 14-годишна внучка лежи наоколо, и по-късно употребявал банковата й карта в локално заведение на „ Макдоналдс “, разбра съдът.
Паркър бше интервюиран от английските медии след атентата, осъществена от Салман Абеди, заявявайки, че е просил пред концертната сцена, когато бомбата избухна. Облян в сълзи, Паркър съобщи също по този начин пред организация АП по това време: " Чух един гърмеж и в границите на една секунда видях бяла мълния, след това пушех, а след това чух писъци. Събори ме, а след това станах и вместо да избягам, инстинктът ми беше да се върна и да се опитам да оказа помощ ", сподели той. „ Имаше хора, лежащи на всички места “, си спомня той и добавя,у че една жена умряла в ръцете му и той отишъл да оказва помощ на момиченце, чиято майка била убита.
Паркър беше упрекнати и в това, че е откраднал мобилен телефон на госпожица на мястото на случая. Той в началото не се появи в съда и беше открит да се укрива на тавана на къща в Халифакс, където бе задържан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР