Снимка: БГНЕСЗаконът за туризма трябва да се спазва навсякъде, но

...
Снимка: БГНЕСЗаконът за туризма трябва да се спазва навсякъде, но
Коментари Харесай

Ангелкова: Нямаме проблеми с Валери Симеонов, а различни гледки точки

Снимка: БГНЕС

Законът за туризма би трябвало да се съблюдава на всички места, само че би трябвало да бъдем деликатни за метода, по който се правят инспекциите. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в изявление по Нова телевизия по отношение на инспекциите на нощните заведения в Слънчев бряг на вицепремиера Валери Симеонов през предишното лято. „ Нямаме проблем нито с обединението, нито с вицепремиера Валери Симеонов. Но по някои тематики имаме разнообразни гледни точки, което е безусловно обикновено. Както в една къща, по този начин и в едно ръководство министрите могат да имат разнообразни отзиви по една тематика. Така че е значимо тези разлики да се дискутират и да се вземе решение, което е оптимално положително за обществото “, изясни тя.
Във връзка с последната социална полемика, проведена за последните оферти за плана за допълнение и изменение на Закона за черноморското крайбрежие, министър Ангелкова посочи, тя е била обществена и предавана онлайн. " Ние като министерство желаеме да чуем всички гледни точки и сме поканили безусловно всички заинтригувани организации, които са изразили мнение в тази посока и повече от 90% от тях са безусловно срещу цялостното унищожаване на преместваемите обекти. Министерството на туризма още със самото си основаване постоянно е прокламирало, че би трябвало да има специфичен статут на националните курорти, би трябвало да има ред и би трябвало законът да се съблюдава, само че не и цялостна възбрана на всички плажове и преместваеми обекти. Това ще докара до безусловно друго предложение на туристическия артикул. В момента единствено заетите, които работят на т.нар.преместваеми обекти лятото, са стотици хиляди и измежду тях главно са фамилии, изхранващи се единствено по този метод. За мен би трябвало да има доста по-строг ред, който обсъждаме сега с измененията в Закона за туризма. Трябва да се разчистят тези обекти, които не дават отговор на избраните схеми “, изясни тя, представена от организация " Фокус ".
Ангелкова посочи, че през последните години е регистриран резистентен растеж в туризма, което демонстрира, че страната е на прав път. „ И въпреки и с дребни крачки би трябвало да превърнем България в целогодишно устойчива дестинация, която да има растеж сред 6 и 8% “, сподели още тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР