Снимка БГНЕСУчастнички в движението срещу сексуалното насилие, обединени под хаштага

...
Снимка БГНЕСУчастнички в движението срещу сексуалното насилие, обединени под хаштага
Коментари Харесай

Златен глобус в черно демонстрира срещу насилието

Снимка БГНЕС
Участнички в придвижването против половото принуждение, обединени под хаштага #MeToo, дружно с известни актриси организираха акция преди началото на връчването на премиите " Златен глобус " в Лос Анджелис в неделя вечерта, предава БГНЕС.

Черният цвят не попречи на оцветеното събитие да покаже искра и жанр. Ежегодната гала, на която се връчват награди за кино и телевизия в Съединени американски щати - " Златен глобус ", стартира в неделя вечерта в Лос Анджелис. Тя се организира за 75-ти път. Излъчена бе от телевизионната компания Ен Би Си.

Водещ бе 44-годишния Сет Майерс, който е доста известен в Съединени американски щати от сатиричното предаване " Късно вечерта със Сет Майерс " (Late Night with Seth Meyers) от 2014 година. Той пое щафетата от сътрудника си от Ен Би Си Джими Фелън, който водеше връчването на " Златния глобус " предходната година.

Майерс даде обещание и сведе до най-малко шегите по адрес на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че отдели внимание на по-актуалната за Холивуд тематика - абсурда към продуцента Харви Уейнстейн, упрекнат в полов тормоз от над 80 дами, измежду които актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек.

Основателката на #MeToo Тарана Берк, както и нейните съидейници Мараи Лараси, Роза Клементе, Моника Рамирес, Калина Лоурънс и други минаха по аления килим, застлан пред хотел " Бевърли Хилтън " където бе и церемонията за награждаването. Активистките се бяха договорили да съпровождат холивудските звезди Мишел Уилямс, Ема Уотсън, Сюзън Сарандън и други. " В последно време медиите отделят прекалено много внимание на виновниците (за половото насилие) и малко на систематичния темперамент на насилието, половото принуждение и други форми на насилието по породист симптом, етническа принадлежност и икономическо състояние ", се акцентира в заявката на #MeToo, оповестено в неделя. " Нашата цел при връчването на " Златния глобус " е да пренасочим вниманието назад към пострадалите и към дълготрайното решение на проблемите ".

Номинираните за " Златен глобус " са се договорили да се появят облечени в черно на днешната гала, с цел да покажат взаимност с участниците в придвижването против половото принуждение, обединени под хаштага #MeToo. В черно се появиха Хари Одман, Джеймс Франко, Рики Мартин и доста други. Работещите в американската киноиндустрия, малкия екран и театъра също се причислиха към придвижването под името Time`s Up в отбрана на дамите от цялата страна против полов тормоз и дискриминация.

Това придвижване е подкрепено най-малко от 300 дами от шоубизнеса: актриси, сценаристки, режисьори, продуценти или водачи на компании. Сред тях са актрисите Натали Портман, Ема Стоун, Риз Уидърспун, Ашли Джед, Рашида Джонс, Ева Лонгория и други Сред дилемите, които си слага придвижването е оказването на юридическа поддръжка на подложените на секстормоз дами с не най-престижните специалности като чистачки, работнички във ферми, заводи, заведения за хранене, хотели. За тази цел се чака да се съберат средства в размер на 13 милиона $. В неделя вечерта (понеделник сутринта българско време) в Лос Анджелис приключи и самата гала, на която бяха раздадени премиите. Церемонията се състоя за 75-и път.

С влиятелната американска премия за кино и телевизия " Златен глобус " бе отличен филмът " Три билборда отвън града " с автентично заглавие Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. " Три билборда отвън града " е на британеца Мартин Макдона. Минути по-рано Макдона получи премията за най-хубава постановка. За поддържащата си роля в същия филм бе награден и Сам Рокуел. Ежегодната гала в неделя вечерта в Лос Анджелис, Калифорния се организира за 75-ти път. Излъчи се от телевизионната компания Ен Би Си.

Ето и листата с някои от отличените:

Най-добър филм (драма) стана " Три билборда отвън града " (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Най-добър в категорията комедия/мюзикъл стана Lady Bird. Най-добър режисьор е Гилермо дел Торо за " Формата на водата " (The Shape of Water).

Най-добър артист е Гари Олдман за ролята си в Darkest Hour.

Най-добра трагична актриса е Франсис Макдормът за ролята си в " Три билборда отвън града ".

Най-добър артист в мюзикъл или комедия е Джеймс Франко от " Катастрофалният актьор " (The Disaster Artist).

Най-добра актриса от мюзикъл или комедия е Сирша Ронан в Lady Bird.

Най-добър артист в поддържаща роля - Сам Рокуел от " Три билборда отвън града ".

Най-добра поддържаща роля е направила Елисън Джени в I, Tonya.

Най-добър сюжет Мартин Макдона за " Три билборда отвън града " Най-добра анимация е " Тайната на Коко ",

Най-добър филм на непознат език е немският Aus dem Nichts на германеца от турски генезис Фатих Акин.

Телевизионната продукция също получи своите " Златни глобуси ". Американската награда за кино и телевизия влезе и в ръцете на актриси. Първите си награди получиха и представителките на прелестния пол. Никол Кидман завоюва премия за най-хубава женска роля в минисериала Big Little Lies, Рейчъл Броснахан получи наградата за основната роля в сериала " Удивителната мисис Мейзъл " (The Marvelous Mrs. Maisel). Елизабет Мос получи " Златен глобус " за ролята си в трагичния сериал " Историята на прислужницата " (The Handmaid`s Tale). Най-големият печеливш " Три билборда отвън града " е филм на режисьора Мартин Макдона, за нечестността и безгрижие на тези, които по силата на своята специалност би трябвало да пазят и оказват помощ на елементарните жители, за произвола и нежеланието да се направи каквото и да е. Лентата към този момент завоюва премия на 74-ия Венециански кинофестивал (за сценарий).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР