Снимка БГНЕСТурската брегова охрана е свалила гръцкия флаг, издигнат на

...
Снимка БГНЕСТурската брегова охрана е свалила гръцкия флаг, издигнат на
Коментари Харесай

Бинали Йълдъръм: Турската брегова охрана е свалила гръцко знаме от егейско островче

Снимка БГНЕС

Турската брегова защита е свалила гръцкия байрак, повдигнат на противоречиво сред Атина и Анкара скалисто островче в Егейско море през уикенда от трима гръцки жители, декларирал турският министър председател Бинали Йълдъръм в понеделник, представен от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, предава Агенция Фокус.
„ Бяхме осведомени за избрани дейности на нашите съседи, Гърция, които непрекъснато покачват напрежението в Егейско море “, съобщи Йълдъръм. „ Конкретно, ние ставаме очевидци на произшествия, сходни на тези край Имия (на тур. – островчетата Кардак), свързани със суверенитета над тези островчета с неустановен статут “, добави той.
Според думите на турския министър председател, Гърция в последно време нарушава границите в региона на егейските островчета и се е пробвала да издигне знаме на един от тях, наоколо до турския курорт Дидим, цитира думите на турския политик изданието Daily Sabah.
„ Отряди на нашата брегова защита са осъществили нужната намеса и са махнали знамето “, е траял Йълдъръм, съгласно цитата на турското издание. Той е посъветвал Гърция да заобикаля провокации и повишение на напрежението и да се придържа в границите на добросъседските връзки.
„ Най-вече чакаме от тях да схванат, че няма да се откажем от суверенните си права “, е обяснил турският министър председател, съгласно цитата на Daily Sabah.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР