Снимка БГНЕССевернокорейският проблем е най-неотложното“ предизвикателство пред международната сигурност и

...
Снимка БГНЕССевернокорейският проблем е най-неотложното“ предизвикателство пред международната сигурност и
Коментари Харесай

Хенри Кисинджър: Ядрен Пхенян е главният проблем на международната общност

Снимка БГНЕС
Севернокорейският проблем е „ най-неотложното “ предизвикателство пред интернационалната сигурност и непоклатимост. Признаването на нуклеарния статут на КНДР ще докара до разрушаването на режима на неразпространение. В тази обстановка Южна Корея и Япония също ще изискат да основат лично нуклеарно оръжие, декларира Хенри Кисинджър, предава БГНЕС.
Изказването на патриарха на американската дипломация е направено пред Сената и е представено от Defense News и РИА „ Новости “.
Хенри Кисинджър е консултант по националната сигурност (1969-1975) и държавен секретар на Съединени американски щати (1973–1977) в администрациите на президентите Ричард Никсън и Джералд Форд

Той прибавя: " Официалното признание на правото на Пхенян да има сходно оръжие ще докара и до намаляването на американските благоприятни условия за сдържането на другите страни, които желаят да създават оръжие за всеобщо заличаване. Безядрен Корейски полуостров е фундаментална задача на международната общественост. Съединени американски щати би трябвало да се въздържат от едностранни дейности във връзка с КНДР. Изкушението да се контролира севернокорейския проблем благодарение на превантивна офанзива е огромно. Но аз бих посъветвал американската администрация да не стартират едностранна война наоколо до границите на Китай и Русия. При това забележителна част от международната общественост няма да ни поддържа. Съединени американски щати би трябвало да се снабдят с поддръжката на Китай при оказването на напън върху КНДР, с цел да се откаже от създаването на нуклеарно оръжие. Руско-китайската самодейност, предвиждаща мораториум върху нуклеарните тествания и ракетните проби в КНДР в подмяна на прекратяването на ученията в района с присъединяване на Съединени американски щати, може да докара до разрушаването на военните съюзи ".

0
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР