Снимка: БГНЕСНад 60 леви партии, сдружения и синдикати протестираха в

...
Снимка: БГНЕСНад 60 леви партии, сдружения и синдикати протестираха в
Коментари Харесай

Леви партии и профсъюзи протестираха срещу реформите на Макрон

Снимка: БГНЕС

Над 60 леви партии, сдружения и синдикати стачкуваха в редица френски градове против политиката на президента Еманюел Макрон, който встъпи в служба преди една година, предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Но Френската социалистическа партия и два огромни профсъюза - Се Еф Де Те и Еф О, оповестиха, че няма да вземат участие в протестната акция, тъй като я считат за прекомерно политически оцветена.

В митинга в Париж са се присъединили над 20 000 души по данни на полицията. Хиляди са излезли да показват и в Лион, Гренобъл, Монпелие 2000.

Демонстрантите подлагат на критика президента, че прави шокови и прекомерно мъчителни промени.

" Правят се дарове на най-богатите, канят се в Елисейския замък шефовете на компании, които не си заплащат налозите, таксуват се пенсиите ", уточни генералният секретар на синдиката Се Же Те Филип Мартинез на по време на митинга в Марсилия.

" Ще изразим обръщение, което би трябвало да бъде чуто от твърдоглавия Еманюел Макрон ", съобщи водачът на крайнолявата партия " Непокорната Франция " Жан-Люк Меланшон, който също бе в Марсилия. Той разкритикува Макрон поради недостига на медицински фрагменти, стеснен банкет в университетите и неналичието на служители на реда в рискови квартали.

Сред другите участници в митингите са Френската комунистическа партия и " зелените ", както и придвижването на някогашния социалистически претендент за президент Беноа Амон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР